DTO – Nu kan ni skapa er deklaration!

Publicerad: 8 mars, 2018 av Lars-Christer Andersson

Som vi tidigare har berättat om så kommer Declared Training Organisation (DTO) att bli verklighet från den 8 april 2018.

Du som nuvarande eller blivande flygskola kan nu skapa din DTO-deklaration genom KSAKs webbplats!

När du fyllt i deklarationen och klickat på Skicka kommer ansökan att skickas till den e-postadress som angetts för skolans representant. Ni läser igenom hela ansökan, kontrollerar att den är signerad på rätt sätt och skickar den sedan till luftfart@transportstyrelsen.se. Ange också i samma mail att ni avser att avsluta ert nuvarande RF-tillstånd så att ni slipper dubbla avgifter.

Voíla! Ni har nu ett DTO och kan börja skola från den 8 april!

Utbildningsprogrammen är skapade av KSAK och uppfyller Part-FCL av av Transportstyrelsen förhandsgranskat och godkänt. Det betyder att vi har förenklat ditt arbete såväl som myndighetens. Syftet är att förenkla och hålla ned era kostnader. Vi på KSAK avråder er från att göra några ändringar i dokumentet.

Kontakta gärna Niklas på KSAK, 0730 70 74 10 eller niklas.larsson@ksak.se, om ni har synpunkter på utbildningsprogrammen eller något annat som berör DTO.

Lycka till med er skolning!

Lars-Christer

Vi har nöjet att notera att icke anslutna flygklubbar använder sig av KSAKs DTO ansökan vilket är glädjande.  Väl mött för den som önskar ansluta sig, välkomna!