Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Vill du bli en av oss? Sök tjänsten som vikarierande Teknisk Chef!

Publicerad: 7 september, 2021 av Emilie Larsson

Är du vår nya kollega?

Nu söker vi en vikarierande Teknisk Chef då vår nuvarande har bestämt sig för att återigen pensionera sig. Du är en teknisk specialist som kan driva och utveckla vårt UL-delegerande, både strategiskt och operativt. Du bör också vara road av administration.

Din uppgift blir att stärka vår närvaro och tekniskt kunnande inom allmänflygsverige. Det görs genom ett nära samarbete med flygplanägare, besiktningsmän och Transportstyrelsen.

Du ansvarar bland annat för:

  • För att besiktning och underhåll på Ultralätta luftfartyg (NUF och NLF) utförs enligt föreskrifter
  • Upprätta och revidera procedurer för verksamheten, baserat på gällande föreskrifter från Transportstyrelsen, för publicering i UL handboken
  • Auktoriserar besiktningsmän enligt procedur i UL handboken
  • Håller årliga seminarier för besiktningsmännen
  • Genomföra verksamhetskontroller

Mer om dig

Du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss. Vi ser att du har god förståelse för underhåll och bestämmelser samt är en serviceinriktad specialist inom flygplanstekniska frågor.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en utvecklingsorganisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i tekniska bestämmelser, brinner för flyg och kommunikation. Att vara lösningsorienterad och pedagogisk är en framgångsfaktor. Att ha kunskap om och erfarenhet av normalklassade flygplan eller helikopter är meriterande.

Bli en av oss

Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du skall söka dig till oss. Vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

Om KSAK

Kungliga Svenska Aeroklubben är paraplyorganisation för landets motorflygklubbar. Här jobbar du för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Vi har också myndighetsuppdrag som relateras till ovan tjänst som Teknisk Chef. Här följer exempel på vad KSAK arbetar med.

  • Delegerad Transportstyrelsen för luftvärdighet och underhåll av Ultralätta luftfartyg (NUF och NLF).
  • Remissinstans mot Transportstyrelsen och regering/departement. Det kan röra sig om regeländringar, luftrum, avgifter, flygplansunderhåll med mera.
  • Är landets Ultralättflygskola innebärande att vi är den formella UL-skolan och dess ledning och har ett antal lokala skolavdelningar inom flygklubbarna runt om i landet.
  • Bevakar och tar tillvara flygklubbars och medlemmars intressen relaterarat till allmänflyget.
  • Mer om oss www.ksak.se

Nu måste du ju ansöka!

Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller söka tjänsten som vikarie för Teknisk Chef får du gärna kontakta mig direkt – Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare, på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan som skickas till lars-christer@ksak.se senast den 15 oktober. Urval kommer ske löpande och tjänsten tillsätts så snart som möjligt så vänta inte med din ansökan.

Kontakt

Besöksadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr i Alvik

Postadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr
SE-167 51  Bromma

Telefon: 08-764 60 90

E-post: info@ksak.se
(både till KSAK och KSAK-M)

Bankgiro

KSAK 724-9196
KSAK-M 5814-2654

 

 


Login för KSAK/M

Outlook
Sharepoint