Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Verksamhetskontroll av Transportstyrelsen

Publicerad: 19 oktober, 2022 av Christer Harju

Den 18 oktober hade vi besök av Transportstyrelsen, Toni Reuterstrand, Daniel Wastesson och Sandra Aldén. De genomförde en Verksamhetskontroll på KSAK UL-skola. Christer Harju och Lars-Christer Andersson representerade KSAK. Verksamhetskontrollen baserades på utbildningshandbok och måldokument från 1998. Vi arbetar med nya, uppdaterade manualer. Vi räknar med att de är klara för granskning av Transportstyrelsen innan årsskiftet.

Vi fick 7 anmärkningar på verksamhetskontrollen. Vi hade räknat med betydligt fler. De flesta anmärkningarna berör gamla manualer och några anmärkningar handlar om att vi behöver göra likadant på alla våra 42 utbildningsplatser.

Den 25 oktober har vi första mötet där syftet är att skapa förutsättningar för att likrikta vår verksamhet.

På UL-Instruktörseminariet går vi igenom anmärkningarna och hur vi planerar att åtgärda.