Vill du göra skillnad som administrativ kommunikatör!

Vill du göra skillnad!?

Hos oss får du vara med och bygga och verka för ett mer levande allmänflygsverige!

Bli en av oss

Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du skall söka dig till oss.

Vi har en kultur som präglas av värme, nyfikenhet och proaktivitet – vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

 Är du vår nya kollega?

Nu söker vi en härlig person som gillar och brinner för flyg – en kommunikationsspecialist som tillsammans med oss kan driva och utveckla vår verksamhet – kommunikativt, administrativt, digitalt, både operativt och strategiskt.

Din uppgift blir att stärka vår närvaro hos alla våra medlemmar men också hos de som bara gillar flyg.

I nära samarbete med vår Generalsekreterare ansvarar du bland annat för:

 • Marknadsföringsstrategi och taktik
 • Bredda och utveckla budskap och marknadsföringskanaler
 • Driva utveckling och innehåll i sociala kanaler
 • Verka för att rekrytera fler medlemmar
 • Stötta, administrera Skolchef och Generalsekreterare

Vi ser att du är en serviceinriktad specialist inom kommunikation och administration. Du gillar och har bra kännedom om hur olika digitala och analoga kanaler samverkar, ger värde och skapar nytta för våra flygklubbar och medlemmar. Du förstår hur du utvecklar en användarvänlig webbsida och relevant content med målet att nå fler med hög kvalitet. Har du erfarenhet av att ta en verksamhet från analog till digital är det till stor nytta. Att ha kunskap om allmänflygets regelverk är mycket meriterande.

Mer om dig

Du har några års erfarenhet av varumärkesbyggnad och marknadsföring på strategisk, taktisk och operativ nivå.

Att du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss.

För att lyckas behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, proaktiv och kommunikativ. Du sprider gärna vårt budskap genom din kunskap som kommunikationsspecialist.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en utvecklingsorganisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i nya trender utan att tappa erfarenhet av gamla sanningar – du brinner för flyg och kommunikation. Att vara proaktiv är en framgångsfaktor.

Om KSAK

Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och KSAK Motorflygförbund (KSAK-M) är paraplyorganisationer för landets motorflygklubbar. Här jobbar du för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Här följer exempel på vad KSAK arbetar med.

 • Bevakar och tar tillvara på 130 flygklubbars och 5 000 medlemmars intressen relaterarat till allmänflyget.
 • Remissinstans mot Transportstyrelsen och regering/departement. Det kan röra sig om regeländringar, luftrum, avgifter, flygplansunderhåll med mera
 • Ansvarar för luftvärdighet och teknisk dokumentation för UL flygplan enligt Transportstyrelsen delegerande
 • Är landets Ultralättflygskola innebärande att vi är den formella UL-skolan och dess ledning och har ett antal lokala utbildningsplatser inom flygklubbarna runt om i landet
 • Är ett grenförbund till Svenska Flygsportförbundet (FSF) som i sin tur är ett specialförbund till Riksidrottsförbundet. Därmed är anslutna flygklubbar i formell mening idrottsklubbar med de fördelar som följer med detta
 • Mer om oss www.ksak.se

Nu måste du ju ansöka!

Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller önskar få ytterligare information om tjänsten som Kommunikationsspecialist får du gärna kontakta mig direkt – Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare, på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan som görs via KIMM; https://www.kimm.se/lediga-jobb/18917-kommunikator-till-kungliga-svenska-aeroklubben-ksak/ 

 

Publicerad: 28 mars, 2018 av Lars-Christer Andersson
Senast ändrad: 9 juli, 2018 av Lars-Christer Andersson