Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Bli medlem

Anslut er flygklubb till KSAK

Några av KSAK:s medlemmar på KSAK Södra Norrlands regionmöte

Är ni flygklubb som ännu inte är medlem hos KSAK men vill bli, hör av er till ann@ksak.se för mer information.
Inträdesansökan
Normalstadgar för Motorflygklubb

Information om KSAK:s årsavgifter och medlemsregister

Vill ni bilda en Flygklubb

Om ni vill bilda en flygklubb och ansluta er till KSAK är ni varmt välkomna att höra av er till ann@ksak.se eller på telefon 072-248 46 46.

Mer information om hur att bilda en ideell förening läs på Skatteverket och på Förening.se

KSAK DM

Är du flygintresserad?

De flesta av Sveriges aktiva utövare av motorflygsport är redan klubbanslutna KSAK-medlemmar. Men tillhör inte din klubb KSAK eller är du inte klubbansluten är du varm välkommen till KSAK DM.

Unna dig nu att bli direktansluten medlem. Under hela året får du den svenska flygtidning – Pilot Briefing (fyra nummer per år). Den är exklusivt tillgänglig för KSAK-medlemmar och kan inte köpas i lösnummer. Delta i KSAK DM aktiviteter. Normalt genomförs tre-fyra föredrag eller studiebesök per halvår. Därutöver får du tillgång till ett större utbud av föredrag genom KSAK DM samverkan med andra flygorganisationer. Allt handlar om flyg eller har anknytningar till flyg. Du får även tillgång till KSAK huset i Siljansnäs till ett förmånligt medlemspris

Hur blir man då medlem?

Vill du bli medlem från och med 1 januari 2024 så sätt in 400 kronor på bankgirokonto 724-9196, skriv ditt namn följt med 2024.

Betalning från utlandskonto? 
BIC/IBAN:          HANDSESS / SE08 6000 0000 0000 5461 0621 (Handelsbanken)

Och fyll i nedan formulär och tryck på skicka – det är allt som behövs! (Funkar inte formuläret för dig så går det lika bra att mejla dina uppgifter (Namn, Adress, mejl och telefonnummer till ann@ksak.se)

Ungdom

Du som är ungdom (upp till 25 år) betalar 120 kronor

Familjemedlem

Du kan också bli medlem i KSAK DM som familjemedlem, ett slags stödmedlemskap som innehåller allting förutom tidningen Pilot Briefing (den får ju er huvudmedlem i familjen hem så du får förhoppningsvis tillgång till den ändå). Familjemedlemskap kostar 120 kronor

Vad är KSAK DM?

Kungliga Svenska Aeroklubbens Direktanslutna Medlemmar förkortas KSAK DM. Medlemmarna i KSAK DM är således anslutna direkt till KSAK och bildar där en “klubb i klubben” med egen styrelse och egen verksamhet. Medlemmar i någon av de ca 120 flygklubbar som är anslutna till KSAK är också medlemmar i Kungliga Svenska Aeroklubben men då via sin flygklubb. Syftet med KSAK DM är att ge främst dem som inte är klubbanslutna en hemvist. KSAK DM skall stödja KSAK i rollen att stödja flyget i Sverige och då i första hand det lätta motorflyget.

Vilka är våra medlemmar i KSAK DM?

  • Piloter som inte tillhör klubb ansluten till KSAK
  • Före detta piloter som vill fortsätta hålla kontakt och hålla sig informerade
  • Andra flygintresserade personer
  • Personer som vill stödja privat- och klubbflyg

Observera att medlemskap i KSAK-DM inte ersätter medlemskap i flygklubb. Du kan således inte som DM-medlem bli gästmedlem i en flygklubb. Som klubbflygare måste du ha fullt medlemskap i någon klubb där du också betatalar avgiften till KSAK.

Pilot Briefing

Pilot Briefing är en medlemstidning för KSAK. Det är en proffsigt gjord flygtidning som till huvuddelen innehåller artiklar och information rörande det lätta motorflyget. Tidningen ges ut med fyra nummer per år. Det går inte att prenumerera på Pilot Briefing. Det är enbart medlemskap i KSAK som ger dig tillgång till denna trevliga tidning.

KSAK DM har en egen styrelse

Styrelsens ordförande är Göran Berséus.

Frågor kring medlemskap

Alla frågor kring medlemskap besvaras av KSAK:s kansli, telefon 08-764 60 90 eller ann@ksak.se 

Publicerad: 29 januari, 2019 av Maria Winkler
Senast ändrad: 16 november, 2023 av Ann Swedberg