Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

KSAK-huset i Siljansnäs – Boka årets äventyr – Sommar som Vinter

 

 

 

 

 

Du som är medlem i KSAK har fritt fram att boka KSAK-huset i Siljansnäs. Vi har nog det finaste och mest ändamålsenliga huset i Airparken som dessutom har bästa tänkbara läge. Tomten innehåller en platta för att ställa flygplanet på. Huset nås genom att man taxar från norra banänden. Huset innehåller tre sovrum med två bäddar i varje samt ett stort loft med två bäddar. Huset är fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin, torkskåp, badrum, bastu, braskamin och TV, förutom att det är fullt modernt i alla avseenden med utrustning för alla åtta som också får plats vid matbordet. Huset har bland annat luft/vatten-värmepanna och golvvärme.  Du kan både flyga och åka bil till KSAK-huset, www.siljanairpark.se

Sommardagar
Det finns fler aktiviteter än att bara flyga runt omkring Dalarna, som i sig är en underbar miljö att beskåda från luften. Du kan vandra, cykla, spela golf, plocka bär, besöka Siljansnäs Naturum eller bara vara. I Siljansnäs med omnejd finns det en vacker miljö med goda förutsättningar för lättare vandringar och cykelturer, både landsväg och eller mountainbike. I princip kan du kliva ut från KSAK-huset och direkt påbörja äventyret. Du finner bra information och flera leder på Leksands Kommun och för cykel inspiration finner du mer på Visit Dalarna.

Vinterdagar
Stugan är som alltid i gott skick, nystädad och laddad med torr fin ved som är klar att elda i kaminen. För er som vill åka skidor oavsett på längden eller tvären finns det mycket goda möjligheter. Närmast ligger Granberget med bra skidspår för längdåkning och långa snälla backar för alpin skidåkning. Restaurangen är öppen och serverar bra mat. Det finns även en härlig eldstad som är belägen i backen för att grilla korv eller värma sig. Ca 15 minuter med bil från KSAK huset. Vill ni ha lite brantare backar men fortsatt familjevänligt är Gesunda ett mycket bra alternativt. Till Gesunda som ligger mot Mora tar det knappt 30 minuter med bil. Lite längre bort ligger Orsa Grönklitt med 22 nedfarter och en vilddjurspark, dit tar det 1,5 timme med bil. Vill du flyga kontrollera att banan snöröjd, se till flygklubbens hemsida.

Priser 2024

Från och med 1/1 2023 gäller följande priser:

Bokning hel vecka söndag-söndag.
Högsäsong För KSAK anslutna medlemmar 5 000 kr (Sportlov, påsk, jul, nyår och vecka 18-33). Icke medlemmar 6 700 kr per vecka.
Lågsäsong För KSAK anslutna medlemmar 4 000 kr (Övriga veckor). Icke medlemmar 5 700 kr per vecka.

Enstaka dygn kan bokas i mån av plats:
Högsäsong, per dygn, 1300 kr (Sportlov, påsk, jul, nyår och vecka 18-33). Icke medlemmar 2000 kr per dygn.
Lågsäsong, per dygn, 1000 kr (Övriga veckor). Icke medlemmar 1700 kr per dygn.

KSAK anslutna medlemmar har företräde framför hyresgäst som inte är medlem. Detta för att underlätta för flygklubbarna att kunna nyttja klubbhuset över veckoslut.

Har du frågor vänligen kontakta oss via kansliet. Du bokar via formuläret nedan.

Kalendern laddas...
-
Tillgänglig
29
-
Bokad
29
-
Reserverad
captcha

Bokningsvillkor

 • Vid avbokning innan 14 dagar före ankomstdag återbetalas hela den inbetalade summan minus 300 kr som utgör våra omkostnader.
 • Vid avbokning senare än 14 dagar före ankomstdag sker normalt ingen återbetalning. Om huset hyrs ut hela eller delvis av din inbokade tid återbetalas för den del som hyrs ut, dock inte bokningsavgiften om 300 kr.
 • Om betalningen inte kommit in i tid lämnas huset till annan hyresgäst som står på väntelista.

Tänk på det här

 • Det ställer stora krav på aktsamhet när man hyr klubbstugan.
 • Klubbstugan får inte hyras ut i andra hand. Du som hyresgäst får inte överlåta stugan till 3:e part.
 • Hyresgästen tar ansvar för husets skick och lämnar huset i samma skick som det övertogs.
 • Uthyrning sker, i normalfallet, med hyreskontrakt om 7 dagar,
  söndag kl. 13.00 till söndag kl. 12.00, alternativt hyrs huset per dag, torsdag till söndag.
  Max antalet dagar är 14 dagar. Då bokningssystemet inte klarar av bokning av halvdagar (ankomst-/avresedag), meddela därför gärna din ankomst- respektive avresedag i meddelande-rutan.
 • Sängkläder, handdukar m.m. ingår inte i hyresavgiften.
 • Betalningsvillkor, handpenning, förskottsbetalning.
 • Nycklar lämnas ut så snart betalning gjorts av hyresperioden.

Välkommen och tack för din bokning!

Frågor, vänligen kontakta Lars-Christer på 076-131 46 46 eller på lars-christer@ksak.se

 

Karta över sista biten till stugan från Moravägen.

Bokning

Ann Swedberg
Administrativ kommunikatör
072-248 46 46