Direktmedlem (KSAK-DM)

 

Är du flygintresserad?

Då bör du vara DirektMedlem i KSAK! De flesta av Sveriges aktiva utövare av motorflygsport är redan klubbanslutna KSAK-medlemmar. Unna dig nu att bli direktansluten medlem. Under hela året får du den svenska flygtidning – Pilot Briefing (fyra nummer per år). Den är exklusivt tillgänglig för KSAK-medlemmar och kan inte köpas i lösnummer. Sätt in 300 kr på bankgirokonto 5814-2654 med namn.
Skicka sedan in ditt Namn, adress, telefonnummer och mejladress till maria@ksak.se – det är allt som behövs!

Vad är KSAK DM?

Kungliga Svenska Aeroklubbens Direktanslutna Medlemmar förkortas KSAK DM. Medlemmarna i KSAK DM är således anslutna direkt till KSAK och bildar där en “klubb i klubben” med egen styrelse och egen verksamhet. Medlemmar i någon av de ca 140 flygklubbar som är anslutna till KSAK är också medlemmar i Kungliga Svenska Aeroklubben men då via sin flygklubb. Syftet med KSAK DM är att ge främst dem som inte är klubbanslutna en hemvist. KSAK DM skall stödja KSAK i rollen att stödja flyget i Sverige och då i första hand det lätta motorflyget.

Vilka är våra medlemmar i KSAK DM?

  • Piloter som inte tillhör klubb ansluten till KSAK
  • Före detta piloter som vill fortsätta hålla kontakt och hålla sig informerade
  • Andra flygintresserade personer
  • Personer som vill stödja privat- och klubbflyg

Observera att medlemskap i KSAK-DM inte ersätter medlemskap i flygklubb. Du kan således inte som DM-medlem bli gästmedlem i en flygklubb. Som klubbflygare måste du ha fullt medlemskap i någon klubb där du också betatalar avgiften till KSAK och KSAK-M.

Vad får jag som medlem i KSAK DM?

Delta i KSAK DM aktiviteter. Normalt genomförs tre-fyra föredrag eller studiebesök per halvår. Därutöver får du tillgång till ett större utbud av föredrag genom KSAK DM samverkan med andra flygorganisationer. Allt handlar om flyg eller har anknytningar till flyg. Flygtidningen Pilot Briefing som utkommer med fyra nummer per år.

Pilot Briefing

Pilot Briefing är en medlemstidning för KSAK. Det är en proffsigt gjord flygtidning som till huvuddelen innehåller artiklar och information rörande det lätta motorflyget. Tidningen ges ut med fyra nummer per år. Det går inte att prenumerera på Pilot Briefing. Det är enbart medlemskap i KSAK som ger dig tillgång till denna trevliga tidning.

KSAK DM har en egen styrelse

KSAK-DM håller sitt årsmöte i februari månad. Styrelsens ordförande under är Lars Holmström.

Frågor kring medlemskap

Alla frågor kring medlemskap besvaras av KSAK:s kansli, telefon 08-764 60 90 eller info@ksak.se.

Publicerad: 11 januari, 2015 av Lars-Christer Andersson
Senast ändrad: 22 juli, 2019 av Maria Winkler