Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Instruktion för registerhållare

Instruktion för registerhållare
Dina inloggningsuppgifter är detsamma som på internetplatsen. Dessa är personliga och får inte lämnas till annan person. Om ditt uppdrag för klubben förändras, så skall detta meddelas KSAK:s kansli och den nya registerhållaren kommer att få ny information ifrån oss.

Ny Webbadress sen 2019:
https://ksak.swedetime.com/

Om du anser att någon medlem felaktigt finns i registret, avlider eller som du lagt in av misstag och sparat, kontakta Ann Swedberg (ann@ksak.se eller på telefon 072-248 46 46)

Efter inloggning ser du klubbens alla medlemmar och där du ska lägga upp nya, redigera och markera individer som slutat.

Gör så här:

Nya medlemmar:

  • Klicka på plustecknet uppe till höger
  • Under fliken ”Persondata” så är det obligatoriskt att lägga upp förnamn, efternamn, mejladress, adress, postnr och postort
  • Tryck på spara
  • Då kommer fliken ”Tillhörighet” upp och där ska antingen Huvudmedlem eller Indirekt medlem markeras under rubriken ”Roll”. Under rubriken ”Enhet” marekeras flygklubbens namn. När båda flikarna är klara, så klickar du på ”Spara”—knappen igen, varvid båda flikarna uppdateras.

Redigera medlemmar:

  • Klicka på medlemmens namn för den medlem som ska ändras eller sök på en medlem uppe vid förstoringsglaset i hörnet.
  • Ändra det eller de fält som ska förändras på samma sätt som pkt 1.

Slutat detta år:

  • Under fliken ”Persondata” markera ”Slutat detta år”, fyll i datumet personen slutat och sedan klickar du på ”Spara”- knappen.

Skriva ut medlemslista:

  • Klicka på de tre strecken uppe i vänstra hörnet och välj ”Rapporter”.
  • Listan över samtliga medlemmar kommer upp och i övre högra hörnet finns symboler för utskrift eller nedladdning i excelformat.

Efter 1 maj varje faktureringsår börjar vi på ny kula, då är det viktigt att ingen finns kvar i registret som huvudmedlem om denne inte betalat sina avgifter till klubben. Du kan nämligen inte ta bort någon som då finns kvar som huvudmedlem.

OTROLIGT VIKTIGT ÄR ATT NI ALDRIG TAR BORT EN MEDLEM UTAN KONTAKTAR KSAK FÖR DET

Gå gärna in och kolla och testa er fram och ring vid eventuella frågetecken.

För att säkra att allt ser rätt ut inför den 1 maj så är ni mer än välkomna att höra av er till mig för att se att allting stämmer, för som sagt, det går inte att ändra något i efterhand!

Lycka till!

KSAK Kansliet
ann@ksak.se
072-248 46 46

Kontaktpersoner

Ann Swedberg
Administrativ kommunikatör
072-248 46 46 

Publicerad: 12 december, 2019 av Maria Winkler
Senast ändrad: 23 februari, 2023 av Ann Swedberg