Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Kommunikation – Tips och Trix

Här hittar du det som du direkt kan ha nytta av men även det som kan behövas diskuteras i klubben gällande både intern och extern kommunikation.

Målet är att vi tillsammans ska kunna arbeta med värdeorden Behålla, Attrahera och Rekrytera.

Kommunikation

Om det är något som hela tiden utvecklas och går framåt så är det tekniken och vårt sätt att kommunicera med varandra. Det är alltifrån att nya kanaler uppstår till att vissa frågor blir viktigare beroende på vilken generation vi kommer ifrån.

Men självklart är vi fortfarande individer och alla är olika men utifrån det klimatet vi kan se idag i sociala medier och i samhällsdebatten så har vi satt ihop en övergripande verktygslåda till er men lite tips och trix som man kan tänka på om ni önskar att arbeta mot ett ökat medlemsantal i klubben.

Magin med att flyga

90-talister och 00: or har oftast ingen relation till flygning på samma sätt som man kunde uppleva förut då det fanns inkörsportar via militären eller då det kom storfilmer med flyg i fokus som satte intryck i människor som vi idag sällan uppnår. Som nämnt ovan så pumpas det ut otroligt mycket mer information idag och i allt fler kanaler.

Vi tillsammans måste sätta flygning på kartan igen och det gör vi genom att dela våra känslor och våra upplevelser.

Allmännytta

Flygning kan bidra med så mycket mer än bara glädje och nöje. Det behövs ju också i syften som t.ex. brandflyg. Är man en flygklubb som själva flyger brandflyg så var inte rädda att berätta och dela med er och är man en flygklubb utan sådan verksamhet så dela. Vi måste hjälpas åt med att sprida budskapet för att kunna göra skillnad.

USP flygklubben

Varför ska man vara med i en flygklubb och varför ska man vara med i just er flygklubb? Diskutera gärna detta i klubben. När man har det klart för sig är det lättare att arbeta med sin kommunikation.

Här nedan hittar ni olika kapitel rörande kommunikation som kan vara hjälpsam i klubbens marknadsföring (under uppbyggnad)

Samhällsklimat
Klubbens hemsida
Sociala medier
Klubbaktiviteter
Öppet hus, Flygdagar och Spaka själv-dagar
Women in aviation

Här är lite tips från en ”Aktiv flygklubb” Sofia Jonsson från Västerdalarnas Flygklubb berättar hur de aktivt jobbar i deras flygklubb.

Kontaktpersoner

Ann Swedberg
Administrativ kommunikatör
072-248 46 46 

Publicerad: 3 juni, 2019 av Maria Winkler
Senast ändrad: 21 mars, 2024 av Ann Swedberg