Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Årets flygare 2022- Christopher Carlander & Christian Darnell

Publicerad: 30 augusti, 2024 av Ann Swedberg

Christopher Carlander & Christian Darnell – Årets Flygare 2022!

KSAK utser varje år Årets Flygare. Kandidaten ska ha utmärkt sig inom flyget på något sätt genom stora insatser under lång tid, uppmärksammade positiva insatser eller gjort en särskild insats under det aktuella året.

Christopher Carlander & Christian Darnell från Blekinge Flygklubb har utsetts till Årets Flygare 2022 med följande motivering:

Christopher och Christian har på ett mycket bra sätt förbättrat förutsättningarna för flygklubbarnas brandflyg genom att bygga upp Brandflygportalen. Genom att arbeta fram brandflygportalen som är en digital plattform för brandflygets samtliga delar, från planering till rapportering av avslutat skogsbrandsbevakningsuppdrag och ersättning för densamma. Brandflygportalen har påverkat positivt till KSAK:s underlag till att vinna anbud för upphandlingar, förbättra användarvänlighet för brandflygsbesättningarna genom att digitalisera hela förfarandet av brandflyget, underlätta för räddningstjänsten och verka för ökad flygsäkerhet vid utförandet av skogsbrandsbevakning samt en enklare ekonomisk hantering av densamma. Brandflygportalen har dessutom förbättrat och förenklat Transportstyrelsen krav på efterlevnad av flygsäkerhetsmässiga villkor.