Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Riksnavigering & Rikslandning

Kommande Riksnavigeringar och Rikslandningar

De Riksnavigeringar och/eller Rikslandningar som kommer att hållas under året visas här, du är alltid välkommen att besöka dessa aktiviteter. Har din klubb någon sådan aktivitet hör av dig till Håkan Carlsson, så kommer den med här och ni kan få besökare från andra klubbar.

Datum Rikslandning/Riksnavigering Plats Anm.
Hela sommaren lördagar Rikslandning Eslöv Facebook Skåneflygare
Mars – December Rikslandning/Riksnavigering Program 2023 Västerås Hemsida

Resultat Rikstävlingar

Här redovisas aktuell ställning i Rikslandning-, Riksnavigering- och Aktivitetstävlingen. Rikslandningen och Riksnavigering utförs hemma på respektive klubb eller tillsammans med en grannklubb och redovisas till Håkan Carlsson snarast efter varje genomförd tävlingsomgång dock senast 30 dagar efter utförd aktivitet.

Rikslandning

För att vara med i Rikslandningen krävs 2 landningsresultat från två olika tillfällen, de två bästa resultaten sammanräknas och ger ett totalresultat. Rikslandningsmästare 2022 Jorma Koskinen, Norbergs FK 12 + 20 prickar.
Nu redovisar vi även en lagtävling för Riksnavigeringen. I lagtävlingen räknas summan av de 3 piloter/klubb som har minst antal prickar efter två landningsserier.
Rikslandning 2023-09-17
Lag 2023-09-17

Riksnavigering

Det räcker med en navigering för att delta i Riksnavigeringen. Det finns två klasser, klass 1 för de som någon gång deltagit i SM samt klass 2 för de som inte deltagit i SM. Det går att bättra på sitt klassresultat genom att flyga fler navigeringsrundor. Varje runda utöver den första ger bonus avdrag på 10 prickar. Klass vinnare blir den som har minsta antal prickar, dock minst 0, när säsongen är slut. Riksnavigationsmästare blir den som har minst antal prickar utan bonus avdrag när säsongen är slut. Riksnavigationsmästare 2022 Peter Hellström 6 prickar Eslöv FK, Klassvinnare klass 2 Martin Skogh Blekinge FK 0 prickar, vinnare Klass 1 Peter Hellström Eslöv FK 0 prickar.
Nu redovisar vi även lagtävling för Riksnavigering. Resultat är summan av de tre bästa piloterna/klubb, utan bonusavdrag, oavsett om piloten är med i klass 1 eller klass 2.
Riksnavigering 2023-07-28
Lag 2023-07-28

Aktivitetstävlingen

Är en tävling mellan landets flygklubbar där varje inrapporterat resultat från Rikslandningen och Riksnavigeringen ger en aktivitetspoäng. Vid säsongens slut vinner den klubb som har flest poäng relativt medlemsantal. Riksaktivitetsvinnare 2022 Norbergs FK 97poäng.
Aktivitetstävling 2023-09-21

2023 års statistik

Klubbar, visar antalet klubbar som deltagit i respektive gren.
Piloter, visar antalet piloter som deltagit i respektive gren, talet inom parentes visar de som gjort minst en landningsserie.
Aktiviteter, hur många aktiviteter piloterna gjort tillsammans i respektive gren.

T.o.m. 2023-09-21
Riksnav. Klass 1 Riksnav. Klass 2 Rikslandning
Klubbar
6
4
9
Piloter
14
7
28 (36)
Aktiviteter
62
16
222

Resultat tidigare år

För tidigare års resultat, se dokumenten nederst på denna sida.

Dokument

Publicerad: 31 januari, 2015 av Håkan Carlsson
Senast ändrad: 24 september, 2023 av Håkan Carlsson