Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Riksnavigering & Rikslandning

Kommande Riksnavigeringar och Rikslandningar

De Riksnavigeringar och/eller Rikslandningar som kommer att hållas under året visas här, du är alltid välkommen att besöka dessa aktiviteter. Har din klubb någon sådan aktivitet hör av dig till Håkan Carlsson, så kommer den med här och ni kan få besökare från andra klubbar.

Datum Rikslandning/Riksnavigering Plats Anm.

Resultat Rikstävlingar

Här redovisas aktuell ställning i Rikslandning-, Riksnavigering- och Aktivitetstävlingen. Rikslandningen och Riksnavigering utförs hemma på respektive klubb eller tillsammans med en grannklubb och redovisas till Håkan Carlsson snarast efter varje genomförd tävlingsomgång dock senast 30 dagar efter utförd aktivitet.

Rikslandning

För att vara med i Rikslandningen krävs 2 landningsresultat från två olika tillfällen, de två bästa resultaten sammanräknas och ger ett totalresultat. Rikslandningsmästare 2023 Roland, Ludvika FK 0 + 23 prickar.
Nu redovisar vi även en lagtävling för Riksnavigeringen. I lagtävlingen räknas summan av de 3 piloter/klubb som har minst antal prickar efter två landningsserier. Vinnande Rikslandningslag Norbergs FK 141 prickar.
Rikslandning 2024-01-06

Riksnavigering

Det räcker med en navigering för att delta i Riksnavigeringen. Det finns två klasser, klass 1 för de som någon gång deltagit i SM samt klass 2 för de som inte deltagit i SM. Det går att bättra på sitt klassresultat genom att flyga fler navigeringsrundor. Varje runda utöver den första ger bonus avdrag på 10 prickar. Klass vinnare blir den som har minsta antal prickar, dock minst 0, när säsongen är slut. Riksnavigationsmästare blir den som har minst antal prickar utan bonus avdrag när säsongen är slut. Riksnavigationsmästare 2023 Lars-Inge Karlsson 0 prickar Gävlebygdens FK, Klassvinnare klass 2 Christian Darnell Blekinge FK 108 prickar, vinnare Lars-Inge Karlsson 0 prickar Gävlebygdens FK.
Nu redovisar vi även lagtävling för Riksnavigering. Resultat är summan av de tre bästa piloterna/klubb, utan bonusavdrag, oavsett om piloten är med i klass 1 eller klass 2. Vinnare Riksnavigeringslag Västerås FK 291 prickar.
Riksnavigering 2024-01-29

Aktivitetstävlingen

Är en tävling mellan landets flygklubbar där varje inrapporterat resultat från Rikslandningen och Riksnavigeringen ger en aktivitetspoäng. Vid säsongens slut vinner den klubb som har flest poäng relativt medlemsantal. Riksaktivitetsvinnare 2023 Norbergs FK 153 poäng.
Aktivitetstävling 2024-01-29

2023 års statistik

Klubbar, visar antalet klubbar som deltagit i respektive gren.
Piloter, visar antalet piloter som deltagit i respektive gren, talet inom parentes visar de som gjort minst en landningsserie.
Aktiviteter, hur många aktiviteter piloterna gjort tillsammans i respektive gren.

T.o.m. 2024-01-29
Riksnav. Klass 1 Riksnav. Klass 2 Rikslandning
Klubbar
1
0
1
Piloter
1
0
0(3)
Aktiviteter
2
0
3

Resultat tidigare år

För tidigare års resultat, se dokumenten nederst på denna sida.

Dokument

Publicerad: 31 januari, 2015 av Håkan Carlsson
Senast ändrad: 4 februari, 2024 av Håkan Carlsson