Tävlingsresultat

RiksLandning & RiksNavigering

För aktuell ställning i RiksLand & RiksNav, se här.

WAG

World Air Games är en stor flygsportstävling med alla typer av flygsport. 2015 avgjordes WAG i Dubai i början av december och tävlingsformen för motor var Air Navigation Race, ANR. ANR är en besättnings tävling som är indelat i en navigationstävling som körs i ett antal kvalificeringsheat, kvarts-, semi- och final och även en smal final samt en landningstävling. För Sverige deltog Claes M Johansson pilot och Erling Lindholm navigatör. Resultaten kommer här nedan senare.
Navigering Landning Totalt

VM

VM med Precisionsflyg (WPFC) och Air Rally (WRPC) går vartannat år omlott, WPFC udda år och WRFC jämn år. I år 2017 kommer VM att gå i Spitzerberg i Österrike, Vi kommer att ställa upp med fullt lag bestående av Claes M Johansson Västerås FK, Erling Lindholm Stockholms FK, , Roland Olsson Ludvika FK och Henry Mattsson Norbergs FK, Håkan Sjöberg Söderslätt FK som även kommer att assistera Ann-Sophie Tersmeden Västerås FK som lagledare, Ann-Sophie kommer även att skriva en blogg. Håkan Carlsson Sundsvalls FS kommer med som domare. Officiell information hittar du här WPFC2017.  Här är hela gänget som är nere i Spitzbergen, fotat på hotellet.


Här kommer resultaten, Landning och de två bästa Navigeringarna/pilot räknas.
Individuellt slutresultat Landning Navigering 1 Navigering 2 Navigering 3
I lag resultat ingår de 3 bästa från varje land
Lag slutresultat Lag Landning
Här är länkar till banorna
Bana 1 Bana 2 Bana 3

VM i ANR

VM i ANR avgjordes i Castellon i Spanien 11 – 17 september, du hittar resultat och annat material från tävlingen här. www.wanrc2017castellon.com

SM Precision och CFFK

SM 2017 avgjordes i Linköping 25-26 augusti. På grund av vädret fick flyggrenarna byta dag så landningarna avgjordes på fredagseftermiddag och navigationen på lördag. För CFFK avgjordes simning och punktorienteringen på fredagen meden det hela avslutades terränglöpningen som hölls efter navigationen på lördag. Resultaten hittar du på länkarna.
Precision CFFK

NM

Årets NM 2017 gick av stapel i Norge på Starmoen ENSM som ligger utanför Elverum. Tävlingen avgjordes den 1/7 i strålande solsken och svaga vindar, Sverige tog storslam genom att vinna alla delgrenar samt totalt. Nordiskmästare 2017 Lars-Inge Karlsson Gävlebygdens FK med Claes M Johansson, Västerås FK på en hedrande silverplats. Alla resultat hittar du om du klickar på länken nedan. Här bloggade vi under tävlingen.
Resultat 2017

Safari

Safari 2017 är tillsvidare uppskjutet eftersom det var så få som anmält sig, skärpning ni som är tävlingssugna.

Ludvikasvängen

Ludvikasvängen hölls traditionsenligt sista lördagen i maj. I år var det även avslutning på ett träningsläger som hölls torsdag-fredag.
Resultat 2017

CFFK DM i Skåne

Den 4 – 5 juni höll Skånes Flygsportsförbund DM i CFFK med Sjöbo FK som arrangör. Navigationen under söndagen fick avbrytas efter att 4 deltagare flugit banan. De övriga 5 fick flyga sin runda på måndagen. Söndagen fortsatte med punktorientering i regn samt 100 m bröstsim. Måndagen inleddes således med navigation för 5 deltager, fortsatte med landningar och terränglöpning. Skånsk distriktsmästare i CFFK 2017 blev Åse Kristofferson som flyger för Söderslätts FK.
Resultat

Gävle Ranking

Gävle Ranking genomfördes den 8/7 i bättre väder än vad som var utlovat. Detta var den siste tävlingen före VM, Lars-Inge Karlsson hade höjt nivån på navigationen för att vårt landslag skulle få en bra siste träning. Vinnare blev Roland Olsson Ludvika.
Resultat 2017

Gyro de Mälardalen (2015)

Söndagen den 12 september avgjordes 2015 års upplaga av Gyro de Mälardalen, som är en rallytävling, med 7 deltagande besättningar.
Resultat

Tidigare års resultat

NM

SM Precision

SM CFFK

Safari

Ludvikasvängen

Gävle Ranking

2016 2016  2016 2016 2016
2015 2015 2015 2015
2014 2014 2014 2014

Publicerad: 7 februari, 2015 av Håkan Carlsson
Senast ändrad: 21 oktober, 2017 av Håkan Carlsson