Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Starta Flygskola

Att ha en flygskola är positivt i många aspekter. Klubben har en större möjlighet att få in nya medlemmar och hålla klubben levande. Man ser även generellt sätt ett högt flygtidsuttag hos klubbar som driver en flygskola i något slag. Framförallt så är det inte alls svårt att starta en flygskola. Vi är glada för att kunna meddela att i början av 2021 kommer vi även kunna erbjuda UL skolorna distansutbildning.

UL Flygskola

För att starta en flygskola för UL och UL med sjöbehörighet så kontaktar du KSAK direkt till Christer Harju som är skolchef. Vi ger tillstånd för Sveriges UL-flygskolor och idag har vi 39 stycken.

KSAK utbildar nya UL flyglärare en gång om året på Ålleberg och fler intresserade behövs till dessa kurser. Vi har stort behov utav flyglärare.

Kontakta Christer Harju via mejl eller telefon 0703-057400 om ni vill veta mer om skolflyg för UL eller hur det är att vara flyglärare.

Flygskola – DTO

Om klubben vill ansöka om att öppna en flygskola för PPL, LAPL och sjöbehörighet så kan du använda dig av KSAK:s framtagna DTO som skapats i överenskommelse med Transportstyrelsen.
Då fyller du i deklarationen HÄR och skickar in till Transportstyrelsen så är ni good to go.

Sjöbehörighet

Här hittar du som pilot vilka krav som gäller för att ta sjöbehörighet

Utbildningsprogram Sjöbehörighet SEP

Publicerad: 26 juni, 2019 av Maria Winkler
Senast ändrad: 5 juli, 2021 av Emilie Larsson