Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

För medlemmar

Som medlem i en flygklubb ansluten till KSAK är du också medlem i KSAK! Det betyder att du får vår tidning Pilot Briefing, att du kan gå på KSAK-DM:s föreläsningar i Stockholm och en hel del annat.

Du är ansluten till Riksidrottsförbundet via Flygsportförbundet och kan delta i tävlingar som arrangeras genom Motorflygförbundet (KSAK-M).

Om du är medlem i en klubb med Ultralätt flyg så är vi din myndighet och sköter om flygtillstånd och besiktning.

Medlemsavgifter 2019-2025

Beslut om godkännande av medlemsavgifter enligt proposition över

Medlemsavgiften för 2020 som beräknas på 2019 års medlemmar kommer vara 530 kronor/medlem.
För ungdomar upp till 25 år är avgiften oförändrat 100 kronor.

KSAK-huset i Siljansnäs

Om du är medlem i KSAK är det fritt fram att boka KSAK-huset Siljansnäs. Vi har nog det finaste och mest ändamålsenliga huset i Airparken som dessutom har bästa tänkbara läge. Tomten innehåller en platta för att ställa flygplanet på. Huset nås genom att man taxar från norra banänden.

Huset innehåller tre sovrum med två bäddar i varje samt ett stort loft med två bäddar. Huset är fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, tvättmaskin, torkskåp, badrum, bastu, braskamin och TV förutom att det är fullt modernt i alla avseenden med utrustning för alla åtta som också får plats vid matbordet. Huset har bl a luft/vatten-värmepanna och golvvärme.

Du kan läsa mer om priser, och göra din bokning HÄR

Flygplansförsäkring

KSAK har gjort en ny överenskommelse med Inter Hannover om flygförsäkringar. Alla enskilda medlemmar som har egna flygplan får 10 % rabatt på kaskoförsäkringen.

Flygklubbar får för alla flygplan som klubben står som ägare eller brukare för 20 % rabatt på kaskoförsäkringen och efter skadefritt år ytterligare 10 %. Man kan alltså nå 30 % rabatt. UL-flygplan, sjöflygplan inklusive UL-sjö och även gyrokoptrar som klubben äger eller brukar får tas med i denna rabatt på samma villkor.

Gällande medlemskap i KSAK för alla piloter i klubben

Alla aktiva medlemmar i klubben som flyger flygplan som ägs eller brukas av klubben skall under varje tvåårsperiod genomföra varvat enligt ett system som klubben utformar:
1) Det ena året minst ett flygpass, inkl. kontroll av certifikat/behörigheter, med flyglärare/CRI och
2) det andra året ett flygpass, inkl. kontroll av certifikat/behörigheter, med flyglärare/CRI om inte flygtiden 12 timmar nåtts de senaste 12 månaderna (samma krav som för LAPL och UL)
3) Klubben skall föra register över medlemmar som visar giltighetstider för certifikat/behörigheter.

Det här är krav som varje flygklubb borde uppfylla vare sig man får rabatt eller inte. Uppföljningen av medlemmarna kan t ex göras i myWeblog. Vi är glada att även sjöflyget och gyrokoptrarna, där flygklubbarna har haft svårigheter att hitta försäkringslösningar, också tas med i denna förmån.

Fonder & stiftelser

KSAK förvaltar ett antal stiftelser och fonder från vilka enskilda medlemmar och klubbar kan söka pengar. Mer information om detta kommer.

Publicerad: 10 januari, 2015 av Ola Eborn
Senast ändrad: 27 maj, 2019 av Maria Winkler