Kommande tävlingar

Svenska tävlingar

Du som är arrangör av någon flygtävling, anmäl din tävling till Håkan Carlsson så vi kan få lägga in den här på hemsidan och få en större spridning bland våra intresserade piloter.

Här har du som pilot chansen att utveckla ditt flygande, genom att ställa upp på någon av de svenska tävlingarna som genomförs årligen. Det enda kravet förutom ett giltigt certifikat är att du har en flygsportslicens, den kan du få genom klubbens flygsportsansvarig/styrelse som kan ordna det via KSAK-M kansli.
Om du vill prova under enklare former hör med din klubb eller en grannklubb om dom arrangerar Riksnavigering/Rikslandning.

De tävlingar som är planerade att genomföras under 2019 är Safari, Ludvikasvängen och SM. Gävle Ranking som har varit en årlig tävling är nu hotad då Gävlekommun har beslutat att lägga ner Gävleflygplats.

Safari

Safaritävlingen är en tävling som arrangeras årligen i början av maj av Linköpings FK.

Ludvikasvängen

Ludvikasvängen arrangeras årligen sista helgen i maj av Ludvika FK.

Gävle Ranking

Det blir ingen Gävle Ranking 2019 eftersom Gävlebygdens flygklubb arrangerar SM.

SM 2019

SM 2019 i Precision och CFFK kommer att gå i Gävle, 24 – 28 juli. I år kommer vi att för precision att köra två navigeringar en på torsdag 25 den andra på fredag 26 och landningar lördag 27. För CFFK så ser schemat ut så här: Onsdag 24 simning och punkorientering en av de två navigeringarna och landningarna från precision kommer att räknas, CFFK avslutas med terränglöpning efter landningarna på lördagen. Mer info
Startlistor: 25/7 Grön bana, 26/7 Röd bana

Övriga tävlingar i Sverge

Förutom dessa återkommande tävlingar brukar Östra Sörmlands FK att hålla några tävlingar och Västerås FK ett kombinerat KM/DM som en öppen tävling, Kolla deras hemsidor för mer information.
ÖSFK VFK

Internationella tävlingar

För att vara med på de internationella mästerskapen måste man vara i topp på någon av rankinglistorna, på sidan Landslag kan du hitta aktuella rankinglistor.

VM 2019 (WPFC2019)

VM i Precision kommer 2019 att gå i Castellon, Spanien 10 – 16 juni. Landslaget består av Claes M Johansson, Lars-Inge Karlsson, Roland Olsson, Åse Kristofferson och Håkan Sjöberg lagledare är Ann-Sophie Tersmeden. Här kan du följa oss.

NM Precision 2019 (NFPC2019)

2019 är det vår tur att arrangera NM som kommer att avgöras i Västerås fredag 28 och lördag 29 juni, här finns mer information.

Flygsportkalendern 2019

Datum Evenemang Plats Anm.
20019-11-16–17 Introduktion Rally Västerås

Normalt så är dagen efter angiven tävlingsdag reservdag för tävlingen.

Dokument

NaN b

Publicerad: 5 februari, 2015 av Håkan Carlsson
Senast ändrad: 16 september, 2019 av Håkan Carlsson