Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Utflyktsmål

Uddevalla/Rörkärr – flyg och och landa mitt i golf-banan

Uddevalla/Rörkärr flygfält (ESGU) ligger omgiven av Uddevalla Golfklubb – en trevlig 18-håls-bana. Parkera nedanför tankstationen så är det bara några minuters promenad till golfklubbhuset. Och golfrestaurangen serverar lunch och fika med lokala råvaror mellan 11-17.

Och varför inte passa på att även ta en tur till Fjällbacka (ESTF) eller Strömstad/Näsinge (ESGS) två till vackert belägna Västkust-flygplatser.

Läs mer om Uddevalla Flygklubb HÄR

 

Västerdalarnas Flygklubb – Mitt i Dala-Järna

Med ett eget flygfält, grässtråk, asfalterad bana och fritt luftrum gör det till en attraktiv klubb för såväl lokala som gästande medlemmar. På gångavstånd från flygfältet finns det alla möjliga matställen, från café och pizzerior till restauranger av hög klass.
Flygklubben tillhandahåller campingplatser och övernattningsmöjligheter i klubbens egna campingstugor.

Läs mer om Västerdalarnas Flygklubb HÄR

 

Hedlanda – flyg och upplev storslagen fjällnatur

När man landar på Hedlanda Flygplats (ESNC) landar man mitt i fjällvärlden med alltifrån magnifika naturupplevelser till drömfiskevatten  – nära nationalparken Sonfjället 1.200 m.ö.h.  Landar du där torsdag – lördag 11-17 så erbjuder flygklubben lättare mat, kaffe och smörgåsar och t o m ett glas vin eller öl om man vill. På vintern finns skidåkningen med Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö ”runt hörnet” (nåväl i alla fall på 1,6 mils avstånd).

Läs mer om Hedlanda Flygplats och Vemdalsfjällens aktiviteter HÄR


Stegeborg – ett historiskt restaurangresmål

Ett härligt mål för en flygutflykt är Stegeborg (ESVE), som ligger sydost om Söderköping. Kan varmt rekommenderas😊. Oavsett man kommer med flyg, båt eller bil. Här blandas svensk Vasahistoria med fina skogsparker, ”god” restaurang (där man praktiskt taget sitter på vattnet) med båthamn, bad och så naturligtvis flygplats – bara 10 minuters promenad från hamn och hamnkrog.

Läs mer om flygfältet och Stegeborg HÄR

Visby – Navet i havet

 

Flyg till Visby och gör ett besök i den medeltida staden. Parkering på södra delen av fältet vid Gotlands flygklubb. Här finns boende och cyklar att hyra. För mer info se HÄR

 

 

Visingsö – resmål för golf och bad

Att landa mitt på flygplatsen – medan golfspelarna gör uppehåll i sitt golfspel – så är det att landa på Visingsö (ESSI). 50m från flygplansparkeringen ligger golfklubbstugan där man betalar greenfee och 500 m därifrån (på andra sidan banan) ligger den lilla badstranden för den som vill bada.

Läs mer om Visingsö HÄR

 

Återinvigda Idrefjällens Airport! ESUE

Flyg till Idre och upplev allt det fjällvärlden har att erbjuda. Allt från golf till naturupplevelser i nära anslutning till flygplatsen som bland annat fiske, golf, skidåkning, skoter och renskötsel samt fantastiska vandringsmöjligheter.

Publicerad: 4 juni, 2020 av Gunilla Dufour
Senast ändrad: 14 september, 2020 av Maria Winkler