Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

FAI presenterar ny vision och årsrapport

Publicerad: 15 april, 2015 av Hans Pålsson

FAI – The World Air Sports Federation – som är den internationella sammanslutningen av flygsportförbund, har publicerat sin årsrapport. FAI leds sedan ett par år tillbaka av John Grubbström och är en stor påverkare inom sportflyg. Nu har förbundet officiellt deklarerat att man avser inkludera även fritidsflyg – recreational flying – i sin verksamhet, genom att anta visionen ”A world where safe participation in air sports and recreational flying is available to everyone at reasonable cost”. Det kommer att bli mycket spännande att se vad det kommer att innebära i praktiken och hur visionen påverkar vårt svenska Flygsporförbund. Allt flyg behöver starka aktörer och företrädare. Årsrapport och vision finns att läsa via FAI:s webbplats.