Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Bli medlem

Publicerad: 26 mars, 2019 av Maria Winkler

KSAK

Är ni flygklubb som ännu inte är medlem hos KSAK men vill bli, hör av er till maria@ksak.se för mer information.

KSAK DM

Är du flygintresserad?

De flesta av Sveriges aktiva utövare av motorflygsport är redan klubbanslutna KSAK-medlemmar. Men tillhör inte din klubb KSAK eller är du inte klubbansluten är du varm välkommen till KSAK DM.

Unna dig nu att bli direktansluten medlem. Under hela året får du den svenska flygtidning – Pilot Briefing (fyra nummer per år). Den är exklusivt tillgänglig för KSAK-medlemmar och kan inte köpas i lösnummer. Delta i KSAK DM aktiviteter. Normalt genomförs tre-fyra föredrag eller studiebesök per halvår. Därutöver får du tillgång till ett större utbud av föredrag genom KSAK DM samverkan med andra flygorganisationer. Allt handlar om flyg eller har anknytningar till flyg. Du får även tillgång till KSAK huset i Siljansnäs till ett förmånligt medlemspris

Hur blir man då medlem?

Sätt in 300 kr på bankgirokonto 5814-2654 med namn.

Och fyll i nedan formulär och tryck på skicka – det är allt som behövs!

Ungdom

Du som är ungdom (upp till 23 år) betalar 120 kronor

Familjemedlem

Du kan också bli medlem i KSAK DM som familjemedlem, ett slags stödmedlemskap som innehåller allting förutom tidningen Pilot Briefing (den får ju er huvudmedlem i familjen hem så du får förhoppningsvis tillgång till den ändå). Familjemedlemskap kostar 120 kronor

Vad är KSAK DM?

Kungliga Svenska Aeroklubbens Direktanslutna Medlemmar förkortas KSAK DM. Medlemmarna i KSAK DM är således anslutna direkt till KSAK och bildar där en “klubb i klubben” med egen styrelse och egen verksamhet. Medlemmar i någon av de ca 140 flygklubbar som är anslutna till KSAK är också medlemmar i Kungliga Svenska Aeroklubben men då via sin flygklubb. Syftet med KSAK DM är att ge främst dem som inte är klubbanslutna en hemvist. KSAK DM skall stödja KSAK i rollen att stödja flyget i Sverige och då i första hand det lätta motorflyget.

Vilka är våra medlemmar i KSAK DM?

  • Piloter som inte tillhör klubb ansluten till KSAK
  • Före detta piloter som vill fortsätta hålla kontakt och hålla sig informerade
  • Andra flygintresserade personer
  • Personer som vill stödja privat- och klubbflyg

Observera att medlemskap i KSAK-DM inte ersätter medlemskap i flygklubb. Du kan således inte som DM-medlem bli gästmedlem i en flygklubb. Som klubbflygare måste du ha fullt medlemskap i någon klubb där du också betatalar avgiften till KSAK och KSAK-M.

Pilot Briefing

Pilot Briefing är en medlemstidning för KSAK. Det är en proffsigt gjord flygtidning som till huvuddelen innehåller artiklar och information rörande det lätta motorflyget. Tidningen ges ut med fyra nummer per år. Det går inte att prenumerera på Pilot Briefing. Det är enbart medlemskap i KSAK som ger dig tillgång till denna trevliga tidning.

KSAK DM har en egen styrelse

KSAK-DM håller sitt årsmöte i februari månad. Styrelsens ordförande under är Lars Holmström.

Frågor kring medlemskap

Alla frågor kring medlemskap besvaras av KSAK:s kansli, telefon 08-764 60 90 eller maria@ksak.se.

Flygklubb

Är ni en flygklubb som än inte är anslutna till KSAK men vill bli det är ni varmt välkomna att höra av er till maria@ksak.se eller telefon 072-248 46 46