Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

KSAK DM-föredrag – Hans Dunder

Publicerad: 29 januari, 2020 av Gunilla Dufour

Välkommen till KSAK-DM föredrag

Onsdagen den 19 februari kl. 17.30  på Tekniska muséet
Museivägen 7, Stockholm

”Green Flyway – testarena för elflyg”

Kvällens föredragare är
Hans Dunder

Hans Dunder, 67, är projektledare för det svensk/norska samarbetsprojektet GreenFlyway och är som regionrepresentant i Södra Norrlands även styrelseledamot i KSAK.  Hans har ett professionellt förflutet som samhällsplanerare och ansvarig för infrastruktur- och näringslivsutveckling inom flertalet norrländska kommuner men har sen 9 års ålder haft flyget som en kär och viktig hobby. Idag är han expert när det gäller elflyg i Sverige – där allmänflyget ligger i framkant.

Han kommer under kvällen berätta om fortskridandet av projektet GreenFlyway, som arbetar med att bidra till utvecklingen av elflyg, drönare, luftrumskontroll av autonoma luftfarkoster, flygplatsinfrastruktur och hållbar regional tillgänglighet och tillväxt.

Framförallt kommer han att berätta om hur idén om en testarena för elflyg i Norden håller på att förverkligas.

Livestream

Har du inte möjlighet att bevittna föredraget på plats kommer det
även att sändas live härwww.ksak.se
Där du även kan se föredraget i efterhand.

VÄLKOMMEN!

Alla är välkomna och det är fritt inträde på muséet efter klockan 17:00!