Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Flygträff på Harsasjön – helgen 9 och 10 april

Publicerad: 1 april, 2022 av Carin Lindström

Under ett antal år var det några flygentusiaster som årligen träffades för lunch på Harsagården. Nu är det dags att återuppliva eventet efter några års dvala.

De kan vara så att vi måste ploga upp en bana eftersom det fortfarande är rätt mycket snö på isen och den kalla nordanvinden verkar att bestå, så någon större hjälp lär vi inte få av moder natur att reducera snötäckets tjocklek. Det avser vi att finansiera med en landningsavgift om ca 100 kr.

Harsasjön ca 5nm sydväst om Järvsö i centrala Hälsingland ligger på en altitud om 392m. Den relativt höga höjden gör att isen behåller en landningsbar tjocklek långt inne i april. Vi ser fram emot att träffas helgen den 9-10 april.

De besökare som avser att äta lunch på Harsagården bör anmäla det till någon av oss kontaktpersoner. Kaffe och en fralla eller bulle kommer att finnas utan ”anmälningsplikt”. Anmälan är inte bindande. Vid intresse finns möjlighet till övernattning i stugor på Harsagården. Harsa.se

För anmälan och mer information vänligen kontakta;
– Örjan Norling på 073 941 55 44
– Per Olov Larsson på 070 351 50 66
– Hans-Göran Göransson på 0707 822 288 eller hansgoran.goransson@energymachines.com