Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Var med på Ungdomsläger 2023

Publicerad: 4 januari, 2023 av Ann Swedberg

Häng med på ungdomsläger sommaren 2023 – ett minne för livet!
I sommar anordnar Segelflygförbundet och KSAK ytterligare ett utbildningsläger i segel och motorflyg.
I år kommer lägret att genomföras på Ålleberg i Falköping eller hos ÖSFKVängsö som ligger utanför Gnesta.

Lägret vänder sig främst till ungdomar i åldrarna 16–22 år. Målet är att du efter en veckas intensivutbildning med flyglärare kan fortsätta resan mot ett flygcertifikat på någon av våra klubbar, vare sig du väljer att fortsätta segelflyg, motorflyg eller varför inte både och.

Efter kursen har du klarat av den första etappen av utbildningen till segelflygare och motorflygare med en blandning av teori och praktik. Detta gör att resan mot målet att ta flygcertifikatet blir kortare och mer lättåtkomligt.

Mål med kursen
Mål med kursen är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min.

Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Till vem?
Lägret riktar sig främst till ungdomar i åldern 16-22 år. Vi söker ca 10 stycken deltagare. Målet om du deltar en vecka är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min. Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Praktisk information om lägret

Var?
Vängsö utanför Gnesta
(ca 7 mil söder om Stockholm); Östra Sörmlands Flygklubb – Google Maps

Ålleberg utanför Falköping – Google Maps
(ca 39 mil söder om Stockholm)

När?
Söndag den 23  juli – lördag den 29 juli 2023
(Med ankomst lördagen den 22 juli 2023.)

Planen är att du anländer till Vängsö (Gnesta) eller till Ålleberg (Falköping) på lördag eftermiddag med samling för middag kl. 18.00.
Efter middagen samlas alla klockan 19.00 för information om kurs och genomgång.
På söndagen börjar kursen och den planeras att avslutas på på lördag eftermiddag med söndag som reservdag. Mer information kommer under våren och vi reserverar oss för eventuella mindre ändringar i planeringen.

Hur?
Vi kommer att arbeta med detaljplanering av båda lägren under våren. Räkna med att vi kommer att ha planerad aktivitet från morgon till kväll lägrets alla dagar. Framförallt så ska vi flyga så mycket vi kan, men självklart med uppehåll för måltider samt teori och föreläsningar och kanske lite andra roliga och spännande aktiviteter.

Avgift
Avgiften för lägret är 14 500 kronor.
Då ingår allt från mat och logi till teoripaket och 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL).

Intresseanmälan – ej bindande
Intresseanmälan skickas till; lars-christer@ksak.se.
Berätta gärna vilken plats som passar dig bäst.
För frågor, funderingar eller önskemål ringer du 076-131 46 46.
Välkommen till ditt livs äventyr!