Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Lärarlyftet 6-7 maj 2023

Publicerad: 29 maj, 2023 av Ann Swedberg

Den 6-7 maj körde vi årets första Lärarlyft i Ålleberg, i strålande solsken. 9 glada deltagare hade anmält sig till helgens fullspäckade program. Temat var stall och vikning med Skylane och Ikarus, spinn med Beagle och inflygningar på Blackwing

Vi började lördagen med en teorigenomgång av bestämmelser, nya UHB och spinn.

Niklas Rahkonen berättade om ett skolpass som kunde slutat illa. De körde övning 11, stall och vikning, i en Dynamic, när eleven gjorde en felmanöver och flygplanet gick in i spinn. Niklas var snabb, tog över rodren och tog sig ur spinnen.

Samtliga bilder har Christer Harju tagit under helgen.


Kjell Nordström, Per-Ola Karlsson, Adam Högstedt, Ulf Axelsson, Mats Börjesson, Anders Johansson, Niklas Rahkonen, Christopher Mair, Jan Lundberg, Jörgen Davidsson, Torbjörn Norling, Poul Strömberg, Peter Falk, Lennart Strömberg.


Norrköpings Skylane SE-MOB


Falköpings Ikarus SE-VUT


Jörgen Davidssons Beagle SE-FGU


Peter Falks Blackwing


Flagghissning tillsammans med segelflyget


Lennart Strömberg influgen på Blackwing


Christopher Mair lycklig efter ett spinnpass


Adam Högstedt och Ulf Axelssons Zenair 701


Poul Strömberg har genomgång


Fika mellan flygpassen