Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Trångt i luften – Försvarsmaktens övningar 2024

Publicerad: 14 november, 2023 av Ann Swedberg

Försvarsmakten kommer under 2024 genomföra många och omfattande övningar där vårt luftrum kommer att inskränkas. Då i större utsträckning än under 2023. FM har av självklara anledningar större behov av övningar nu än tidigare varför de ber om överseende och tålamod i fråga om inskränkningar.
Vi har dialog med FM och vi kommer att återkomma med mer information inför varje övning. Undertiden kolla in Försvarsmaktens presentation som förevisades vid senaste Luftrumsmöte hos TS.

Se även till TS som har länkat till en lista över planerade militära flygövningar 2023-2024 som våra kollegor på luftrum satt ihop. https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/flygplatser-flygtrafiktjanst-och-luftrum/Luftrum/militara-flygovningar/