Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Skriv på för att bevara Bromma – Nedlagd infrastruktur kommer aldrig att återuppstå

Publicerad: 27 september, 2024 av Ann Swedberg

Bromma behöver bevaras och nedlagd infrastruktur kommer aldrig att återuppstå. Därför ber vi om allas hjälp för ett allmänt upprop och signering av ”bevara Bromma – en nationell riksangelägenhet”.
Skriv under med ditt namn på följande länk: https://www.openpetition.eu/se/ytqgp För dig som önskar står det fritt att sprida länken till de som berörs för att få mer kraft till namninsamlingen.

Bromma Flygplats är inte stockholmarnas flygplats, det är hela Sveriges flygplats! Inte minst är Bromma en motor och drivkraft för samtliga Sveriges flygplatser, nyttoflyg, privatflyg, businessjet, samhällsnyttig luftfart och så klart, passagerare till och från Stockholm, till och från Sverige, till och från hela Världen. Arlanda med Swedavia förmodas att aldrig välkomna något annat än större passagerarflyg. Våra flygplatser, samtliga regionala och kommunala flygplatser, närmare 40 st behöver Bromma och indirekt till samtliga Sveriges drygt 250 flygplatser. Det sin tur borgar för vi i allmänflyget med samtliga luftfartygskategorier och operatörer kan fortsatt verka i ett tillgängligt och flygsäkert lufthav. Vår uppfattning att denna namninsamling även ger kraft till att bevara Säve-, Skövde- och Gävle flygplast som är bekant under akut nedläggningshot!

Vi ser att denna namninsamling påverkar Sveriges medborgare, oavsett var du är mantalsskriven. Samtliga Sveriges flygplaster med dess verksamheter;
1) Direkt bäring till flyget och flygplatsen (flyg- och helikopteroperatörer, drönaroperatörer, flygskolor för pilotutbildning, flygverkstäder, flygplatsoperatörer, trafiklednings- och markpersonal, bränsle- och elleverantörer,  flygplanstillverkare etc.)
2) Indirekt bäring på flygplatsen (restauratörer, kollektivtrafik, hyrbilsföretag, taxioperatörer etc.)
Vidare påverkas räddningstjänsten, polis, ambulans- och sjuktransporter, skogsbrandsbevakningen, skogbrandsläckning, kustbevakning, rekognosering vid natur- och miljökatastrofer, Försvarsmakten, Nato och MSB etc.

Namninsamlingen kommer att spridas vid olika omgångar till samtliga målgrupper som påverkas av nedläggning av Bromma Flygplats och pågå året ut. Därefter lämnas våra krav på att behålla Bromma flygplats över till Regeringskansliet. Tack för din medverkan, du gör skillnad för allmänflyget, i hela Sverige. Bakom detta upprop står KSAK med ledamöter och teamet på kansliet.