Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nypremiär för Rallyflygning i Sverige

Publicerad: 9 februari, 2015 av Hans Pålsson

En ny premiär av tävlingsformen Rally genomfördes i Västerås den 14 oktober, under namnet Kurs Gyro De Mälardalen. Med vissa störningar av teknisknatur och vädermässigt var det 6 tappra besättningar som kom till start. En mycket trevlig iakttagelse var att det var två familjebesättningar, den en var far och dotter den andra far och son, vad månne det bli av dessa ungdomar, vi hoppas att ni hittar vägen till motorflygsporten.

Efter att ha flugit första navigeringen på förmiddagen åts en välbehövlig lunch medan tävlingsledningen brottades med att ta fram resultaten, bl.a. var det en logger som inte var med riktigt så en besättning kunde tyvärr inte få några passertider.

När lunchen väl var uppäten var det bara för de tävlande att börja färdplanera nästa navigation. Tyvärr var det några som fick vända för att vädret just då inte var lämpligt för navigering.

Eftersom inte alla kunde flyga båda navigationerna så gick det inte att ta fram en resultatlista. Men det uppsatta vandringspriset delades ut till det lag som tävlingsledning valde. Cristopher och Lovisa Carlander.

Här är de haltande resultaten, utan någon inbördes ordning

  • Cristopher/ Lovisa Carlander 919 469
  • Åse Kristofferson/Erling Lindholm 726 (ingen andra nav.)
  • Torbjörn Ohlén/Lars Östling 78 (ingen andra nav.)
  • Matti Niemi/Håkan Svensson 265 448 (inga passertider på första naven.)
  • Jorma/Oskar Koskinen 191 (ingen andra nav.)
  • Henry Mattsson/Lars-Gunnar Söderlind 475 142