Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Uppdaterad Nordic SWC

Publicerad: 20 maj, 2015 av Hans Pålsson

SMHI, som ger ut prognoskartan Nordic Significant Weather Chart, eller NSWC, vilken är flitigt använd av piloter, har annonserat att man kommer att göra förändringar i denna service med början den 2 juni. Anledningen är att man utökar samarbetet med den finska vädertjänsten. Kartan kommer framöver att täcka ett större område runt Österssjön. Man aviserar även att man tar bort information rörande lätt isbildning, vilket KSAK opponerade mot då det är information som är viktig framförallt vid IFR-flygning. Detta hörsammades tyvärr inte. En beskrivning av den nya prognoskartan finns publicerad på LFV:s tjänst ARO.

Kontakt

Besöksadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr i Alvik

Postadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr
SE-167 51  Bromma

Telefon: 08-764 60 90

E-post: info@ksak.se
(både till KSAK och KSAK-M)

Bankgiro

KSAK 724-9196
KSAK-M 5814-2654

 

 


Login för KSAK/M

Outlook
Sharepoint