Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Sportflyget gör succé på SM-veckan

Publicerad: 6 juli, 2015 av Hans Pålsson

SM och NM i precisionsflygning samt SM i Civil flygfemkamp (CFFK) genomfördes i Sundsvall fredag-lördag med gott resultat. Lars-Inge Karlsson blev SM- och NM-mästare i precisionsflygning och Lars Östling blev SM-mästare i CFFK. Tävlingarna genomfördes inom SM-veckan, och det var stort intresse från media för våra tävlingsformer. Både SVT och lokala tidningar gjorde fina reportage, till exempel det nedan!

Hur mycket av detta kände du till redan? Varför inte pröva på? Precisionsflygning är en av de få sporterna som vi piloter oberoende av ålder och kondition kan ge oss på, och kanske nå toppresultat efter lite träning. Den pilot som har bra fysiks kondition skulle kunna placera sig bra i CFFK. Allt du behöver veta om tävlingsflyg hittar du här på ksak.se under Tävlingsflyg!