Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Air BP börjar leverera UL91, även på fat

Publicerad: 17 december, 2015 av Hans Pålsson

Sedan en tid tillbaka finns en ny leverantör av blyfritt flygbränsle, UL91, i Sverige. Det är Air BP som har påbörjat försäljning och leverans av detta bränsle, som i allt större grad tar över efter det blyade 100LL.

Air BP levererar även bränsle på fat till kunder som inte har behov av att köpa större mängder per tillfälle, vilket borde passa många flygklubbar. Ett fat rymmer 200 liter och beställer man en rimlig mängd är priset inklusive leveranskostnad klart konkurrensmässigt, enligt Oskar Björk, kontaktperson på Air BP. Oskar, själv privatpilot, ser fatförsäljningen som en väg framåt för att undvika att det tankas bilbensin i flygplan ute i landet och istället kunna erbjuda alla kunder riktigt flygbränsle. Det handlar inte bara om högre krav på specifikationen och kvalitetssäkringen, även transport och förvaring omfattas av särskilda regler som garanterar en produktkvalitet som är mer lämplig för flyget.

Air BP kommer även att leverera UL91 till flera större flygplatser vilket kan betyda att behovet för flygklubbar att hålla sig med egen tankanläggning minskar. Om du är intresserad av att veta mer, kontakta Oskar Björk på oskar.bjork@bp.com.