Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Årets flygare 2015

Publicerad: 13 februari, 2016 av Hans Pålsson

KSAK utser varje år Årets Flygare. Kandidaten skall ha utmärkt sig inom flyget på något sätt antingen genom stora insatser under lång tid, uppmärksammade positiva insatser eller ha gjort en särskild insats det aktuella året. En bragd uppmärksammas särskilt. Sällan har det väl varit så lätt
att välja Årets Flygare. Johan Wiklunds flygning Cape to Cape 2015 var en verklig bragd som uppmärksammats på många sätt. Du kan läsa om flygningen det senaste numret av Pilot Briefing. Vi vet att Johan fått eller får flera utmärkelser för sina insatser. Johan kommer att uppmärksammas
och tilldelas KSAK förtjänstmedalj i guld i samband med KSAK:s årsstämma.

Johan Wiklund är kapten i SAS där han flyger på Europa. Han tillhör den som fått sin utbildning via Trafikhögskolan i Ljungbyhed. Han har en period som helikopterflygare i Armén bakom sig. Vid sidan av familjen ägnar sig Johan åt veteranflyg och är ägare till den DH60 Moth Major från 1935 som han genomförde sin bragdflygning med. Under perioden då projektet Cape to Cape pågick skedde en sponsring/insamling. Denna kom behövande barn till del. KSAK var med och sponsrade detta projekt. Kom och lyssna på Johan vid KSAK-DM:s föredrag på Tekniska museet den 16 mars så får du veta många spännande detaljer.