Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

”Flyg bullersmart”

Publicerad: 1 juli, 2016 av Hans Pålsson

Bullrar och stör det när du flyger? Den frågan är förstås helt beroende på vem som svarar. Allmänflyget får ofta dras över samma kam som startande reguljärtrafik vilket inte är särskilt rättvist. Vissa klubbar har inga problem alls medans andra har restriktioner både på var och när man kan flyga. Nu har Transportstyrelsen satt ihop en liten skrift riktad till oss som flyger med lite tankar kring hur vi kan flyga mer ”bullersmart”. Skriften ska kanske sättas i relation till den lite mer omfattande rapport som gavs ut förra året – Miljöpåverkan från mindre luftfartyg. Där drar man bland annat slutsatsen att ”[…]buller från mindre luftfartyg med största sannolikhet kan ses som ett mindre problem i Sverige”.

Oavsett vad vi flygare tycker så kan man ändå ta till sig innehållet i broschyren. Och framförallt visa upp den som ett exempel på att vi flygare också arbetar med vår miljö. Ladda ner och läs på Transportstyrelsens webbplats.