Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Med UL till Oshkosh

Publicerad: 30 juli, 2016 av Hans Pålsson

EAA:s årliga fly-in i USA, allmänt känt som Oshkosh, är inne på slutdagarna. Många piloter drömmer om att åka dit och uppleva världens största fly-in. Belgiska flygplanstillverkarna JMB Aircraft tog drömmen ett steg längre och beslöt att flyga dit med två ultralätta VL3, vilket är företagets flygplansmodell. Resan gick från Belgien över Storbritannien, till Island vidare över Grönlands sydspets, och därefter Newfoundland till Kanada och slutligen USA. Oavsett vilket flygplan man än flyger är det en hisnande resa, och att göra det i VFR-utrustat flygplan utan avisningsutrustning gör det inte enklare! Men fram kom de, och de har dokumenterat hela resan på bloggen VL3 Challenge. Njut och inspireras!