Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nytt flygplan till Nordvästra Skånes Flygklubb

Publicerad: 5 september, 2016 av Hans Pålsson

Nordvästra Skånes Flygklubb, i folkmun kallad Höganäs flygklubb, har utökat sin flygplansflotta med en ny ultralätt av märket Evektor Eurostar SL. Flygplanet, som har fått beteckningen SE-VUL, är ett av de första som registrerats sedan reglerna för ultralätt uppdaterades i somras, vilket bland annat innebär att man mindre än tidigare har behövt bekymra sig om hekto-jakten gällande flygplanets tomvikt. Flygplanet levererades av svenska återförsäljaren CFT Trading. Sedan tidigare har NSF en SportStar från samma tillverkare vilken man skolar till LAPL och PPL med. Grattis till NSF säger vi, och ser fram emot fler och ännu bättre UL-flygplan i våra klubbar!