Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Förlängd ansökningstid: bli UL-flyglärare 2017!

Publicerad: 28 november, 2016 av Hans Pålsson

KSAK-M driver Sveriges UL-flygskola, genom de anslutna klubbarna med skoltillstånd. Vi utbildar även de som vill bli flyglärare på UL, och behovet är stort i klubbarna. Utbildningen ges i internatform under tiden 20 maj till 4 juni på Ålleberg.

För dig som vill delta gäller att du har minst 200 timmar motorflyg varav minst 50 timmar i den typ av UL-flygplan som du vill skola på – A, B eller Gyroplan. Du får väga max 85 kg. Du ska ha ett intyg från klubben där du vill fungera som lärare, som säger att klubben har behov av lärare och att man anser att du är lämplig för detta. Du ska också göra en PC för en UL-kontrollant.

Skriv sen en ansökan i form av ett vanligt brev där du berättar varför du vill bli flyglärare. Bifoga ditt CV, men inga skolbetyg, och en sammanställning över din flygerfarenhet, och skicka till oss innan februari månads slut. Om vi godkänner din ansökan kommer du att kallas till uttagning i Stockholm. Vid samma tillfälle kommer vi att testa dina kunskaper i flygteori, så kom väl påläst!

Avgiften för kursen är cirka 45000 kr inklusive mat, boende och flygning. Välkommen med din ansökan!

Håkan Ahlström, skolchef UL
KSAK-M
Haukadalsgatan 10
164 40 Kista