Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Ny Generalsekreterare för KSAK

Publicerad: 29 juni, 2017 av Hans Pålsson

Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, och Motorflygförbundet, KSAK-M, har valt Lars-Christer Andersson till ny Generalsekreterare. Lars-Christer är känd för flygare i Sverige och internationellt som mannen bakom Andersson Aircraft, ett företag med mer än 35 års erfarenhet av flygplansförsäljning. Närmast kommer Lars-Christer från en tjänst på Wise Professionals AB.

Lars-Christer har vuxit upp med flygplan och allmänflyg och ser tjänsten som Generalsekreterare för KSAK som ett drömjobb;
”- Att få jobba som generalsekreterare för KSAK ser jag som mitt drömjobb! Jag ser tjänsten som en fantastisk möjlighet för att få vara med till att bidra till ett ännu bättre allmänflyg i Sverige.  Det är med stor tillförsikt och ödmjukhet jag tar mig an jobbet som Generalsekreterare för KSAK, som för mig är en intressant och långsiktig utmaning.”

Att delta i arbetet att föra KSAK och flygklubbarna in i framtiden, med de möjligheter och utmaningar som det innebär, är ett mycket viktigt arbete som kräver nya infallsvinklar. Lars-Christer har en gedigen erfarenhet av och ett genuint intresse för allmänflyget, och en bred erfarenhet av att jobba med andra relevanta branscher och organisationer för samarbete med myndigheter, idrotts- och kulturföreningar. Klubbverksamhet och privatflyg står inför ett förändrat samhälle där tiden är knapp och hjälpande händer svåra att finna, men som också bjuder på möjligheter att utveckla allmänflyget i nya riktningar. Miljö, utbildning och teknisk utveckling står i fokus de närmaste åren, men också medlemsrekrytering och ett starkt klubbflyg.

Lars-Christer tillträder sin tjänst under augusti månad. Han efterträder Rolf Björkman.