Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nytt headset på marknaden

Publicerad: 11 juli, 2017 av Hans Pålsson

Nya tillverkare av headset för privatflyg är inte något man ser var dag. Då både Sennheiser och Peltor är på väg bort från marknaden kunde man tro att Bose och Lightspeed helt tagit över, men in träder franska tillverkaren Factem med två nya produkter – både ANR och passivt.

ANR-versionen av headsetet verkar helt klart spännande – både prismässigt och hur man har tänkt kring funktion. EF7-IA kostar 790€ inklusive moms vilket blir någon tusenlapp under konkurrenterna. All funktionalitet är inbyggd i själva headsetet, så man slipper kontrolldosan på kablarna. Vikten ska ändå bara vara 560 gram vilket är bara knappa 100 gr mer än Lightspeed Sierra. En funktion som kanske kan ifrågasättas är att man har byggt in batteriet i headsetet, som laddas via USB-anslutning – tar laddningen slut så sitter man där, eller så får man koppla in laddkabeln från 12 voltsuttaget… Bluetooth, flertalet olika anslutningsmöjligheter, automatisk avstängning med mera tyder på att det är ett alternativ värt att överväga!