Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Rapport om haveri med SE-VJN

Publicerad: 30 september, 2017 av Hans Pålsson

Den 17 september i år inträffade ett haveri med gyrokoptern SE-VJN i Drängsjön, Åkersberga. KSAK-M har undersökt haveriet och en sammanfattande rapport från undersökningen finns nu publicerad. Rapporten finns på vår sida för haverirapporter.

KSAK Motorflygförbundet har inget officiellt eller delegerat uppdrag att göra utredningar av haverier på det sätt som Haverikommissionen har. Vi gör undersökningar och bistår vid behov polisen då det ligger i vårt och våra medlemmars intresse att ta lärdom av händelser för att förbättra vårt arbete med flygsäkerheten inom det lätta flyget.

Vid frågor kring haveriundersökningar och KSAKs arbete om flygsäkerhet kontakta kansliet.