Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Niklas Anderberg – Årets flygare 2017

Publicerad: 20 mars, 2018 av Lars-Christer Andersson

Årets flygare 2017 – Niklas Anderberg

Niklas Anderberg har av Kungliga Svenska Aeroklubben för år 2017 utsetts till Årets Flygare med följande motivering;

Niklas har satt Sverige på den internationella flygkartan igen för allmänflyget. Med sin och sitt företags produkt – flygplanet Blackwing, har ny teknik och avancerad men beprövad aerodynamik och långtgående flygsäkerhetstänkande utnyttjats vid framtagandet av ett trendledande flygplan i den nya generationen allmänflygplan.

För att lyckas med detta krävs en övertygelse, en envishet samt ett flygintresse av sällan skådat slag.  Niklas & Blackwing är en inspiration för alla inom svenskt allmänflyg, men också ett utmärkt exempel på modernt företagsskapande. Vi som har följt resan sedan provflygplanet ECO1 hoppas att denna utmärkelse kan inspirera till fortsatt innovation och framgång.

Vi önskar Niklas och teamet på BlackWing all framgång!