Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Enklare att flyga UL till Österrike

Publicerad: 11 april, 2018 av Hans Pålsson

Nu har det blivit enklare att flyga ultralätt till Österrike! Tidigare har det krävts en något omständig tillståndsprocess, men från och med i år sällar sig Österrike till de länder som inte kräver särskilt tillstånd, tillsammans med bland annat Tyskland, Tjeckien och Frankrike. Flygplan ska ha räddningsskärm, 8.33 kHz-radio och PLB/ELT och givetvis följa föreskrifter och vara luftvärdiga. Du hittar uppdaterad info om vad som gäller för flygning med UL i olika länder i skriften MLA Flying in Europe som ges ut av European Microlight Federation.

Kontakt

Besöksadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr i Alvik

Postadress

Gustavslundsvägen 137, 5tr
SE-167 51  Bromma

Telefon: 08-764 60 90

E-post: info@ksak.se
(både till KSAK och KSAK-M)

Bankgiro

KSAK 724-9196
KSAK-M 5814-2654

 

 


Login för KSAK/M

Outlook
Sharepoint