Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Kom till Säve lördag 9 juni – Ta del av EcoFlight – ett initiativ för grönare allmänflyg

Publicerad: 30 maj, 2018 av Hans Pålsson

Pipistrel kommer under början av juni att göra en turné med sitt elflygplan i Sverige, och det kommer att visas bland annat på EAAs flyin i Falköping 1-3 juni, Bromma 5 juni samt vid seminariet den 9 juni i samband med Aeroklubben i Göteborgs 100-årsjubileum.

Se filmen – en första introduktion till seminariet på Säve lördag den 9 juni.

EcoFlight är ett samarbete mellan flygklubbar, KSAK, AOPA och EAA. Ett mer miljövänligt flyg, kanske i första hand inom de”Föreningen EcoFlight är en ideell förening bildad av flygklubbar och intresseföreningar för allmänflyg med syfte att driva på utvecklingen av miljövänligt flyg i Sverige”. Tycker du att detta låter intressant ska du bege dig till Göteborg den 9 juni, för seminarier i ämnet och demonstration av Pipistrels eldrivna flygplan Alpha Electro.

t kommersiella flyget, är ämnet för dagen. Men allmänflyget har all möjlighet att delta, och kanske även vara ledande, i utvecklingen. Med EcoFlight vill vi på flera sätt visa både för piloter, flygklubbar och makthavare hur långt utvecklingen redan har kommit inom allmänflyget, och vilka möjligheter som finns framöver.

Besök webbplatsen ecoflight.se, och tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer!