Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Välkomna alla nya flyglärare – ni gör skillnad!

Publicerad: 5 juni, 2018 av Maria Winkler

Det är med glädje och stolthet att som verksamhetsansvarig för KSAK få skriva några rader om årets FIK på Ålleberg.

Det var ett härligt och sammansvetsat gäng av aspiranter med lärare jag mötte den 18e Maj. Det bjöds på ett strålande väder, bra sammanhållning, mycket glädje och sist men inte minst stolta nyutexaminerade flyglärare.

Utöver att bli nyutexaminerad flyglärare fick alla närvarande även en ökad kompetensutveckling i sitt flygande. Resultatet av kursen blev att redan 10 dagar efter examinering har flera av våra nya flyglärare börjat skola med sina elever. Väldigt roligt tycker vi!

Funderar du själv på att bli flyglärare? Tveka inte på att höra av dig till någon av oss på KSAK:

  • Håkan Ahlström, 08-764 60 98, 070-482 4564 eller hakan@ksak.se
  • Lars-Christer, 076-131 46 46 eller lars-christer@ksak.se

Krav för att ansöka:

  • 200 timmar motorflygtid (varav 50 timmar på UL)

Utbildningsalternativ:

  • 14 dagars internat
  • 2 x 7 dagars internat

Maila din ansökan samt rekommendation från din klubb. Vi ser fram emot att träffa framtidens flyglärare!

/Lars Christer Andersson

Våra stolta flyglärare tillsammans med FIK-lärare.
Övre rad: Samuel Widarsson, Köpings Flygklubb, Mikael Vuorijärvi, Hällefors Flygklubb. Jens Wemmel, Lidköpings Motorflygklubb, Jimmy Rönnqvist, Swedish Ultraflyers, Frölunda i Stockholm, Katja Saranen, Swedish Ultraflyers, Frölunda i Stockholm. Sofia Jonsson, Västerdalarnas Flygklubb. Richard Dahlqvist, Swedish Ultraflyers, Frölunda i Stockholm Anders Eriksson, Arvika Flygklubb, Lars-Christer Andersson, KSAK, Generalsekreterare
Undre rad: Roman Tadic, Skånska Gyrokopterklubben, Chefsinstruktör UL Gyrokopter. Håkan Ahlström, KSAK, Skolchef. Kjell Nordström, Norrköping, FIK-chef. Roger Pettersson, Piteå, FIK-lärare. Tomas Backman, KSAK, Teorilärare.