Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Pilotshop: rättelse angående TMA-karta Göteborg

Publicerad: 21 augusti, 2018 av Hans Pålsson

Pilotshop meddelar att det finns ett förtydligande gällande luftrumsstrukturen runt Göteborg. Se bifogad fil. Förtydligandet gäller höjder i TMA-områdena vilka kan missförstås i kartan. Såhär skriver Pilotshop;

”Det har uppdagats att det föreligger större risk för missförstånd gällande höjderna som är utmärkta på svenska TMA-kartan upplaga 2018 inom Göteborg TMA. Nedanstående information gäller för er som använder kartorna TMA 4 eller TMA 16 daterade april 2018. Notera att Göteborg TMA sträcker sig från 1500 ft AMSL till FL95. I de yttre sektorerna ökar botten på Göteborg TMA först upp till 2500 ft AMSL och sedan 4500 ft AMSL. Sektorerna Trollhättan och Såtenäs har båda en botten på 1500 AMSL. Jämför den bifogade horisontella och vertikala skissen för en korrekt bild av de kontrollerade luftrummet Göteborg TMA.

På kartorna TMA 4 och TMA 16 föreligger risk att misstolka höjdmarkeringarna. Exem pelvis är det enkelt att antaga att den inre sektorn har en botten på 2500 ft. Detta är inte korrekt. Den inre sektorn av Göteborg TMA har en botten på 1500 ft. Vi rekommenderar korrigering av era kartor på manuellt vis för att undvika oavsiktliga luftrumsintrång. Texten kommer göras tydligare i nytrycket av TMA-kartorna under våren 2019.”

TMA Gbg, rättelse_aug 2018