Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Se Rolf Björkmans föredrag – 60 år som pilot

Publicerad: 26 september, 2018 av Maria Winkler

ROLF BJÖRKMAN -60 år som pilot-

Rolf Björkman har ett gediget förflutet och även en fortsatt aktiv roll i flygarsverige.

Han har även fyllt en otroligt viktig roll inom KSAK i rollen som generalsekreterare. En titel han bar i 19 år.

I sitt föredrag ”60 år som pilot” som under föredraget ändrades till imponerande ”61 år som pilot” berättar Rolf om sin intressanta historia, som handlar om glädje, sorg, farliga situationer, nyfikenhet men framförallt en längtan efter att flyga mer.

Vi fick veta mycket om hur hans 41 år inom flygvapnet när han delade med sig av sina spännande erfarenheter. Rolf berättar hur det var att flyga utan instrument för separation, en erfarenhet av att flyga utan att kunna se vart andra befann sig. En historia som är nervkittlande även för åhöraren.

Även historier om motorstopp och nära ögat händelser fängslar oss i publiken. Men framförallt blir man fascinerad av hans vilja att flyga mer och i skrivandets skull så håller han på att ta ballongcertifikat. Han fick även frågan om han skulle få välja ett flygplan att flyga för resten av sitt liv vilket skulle det då vara, svaret vart segelflygplan.

Rolf har en historia som vi gärna lyssnar på om och om igen och vi har honom att tacka för flygsveriges många framgångar.

Så tack Rolf, för allt du, gjort, gör och kommer göra.