Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Skolchef till KSAK

Publicerad: 1 november, 2019 av Maria Winkler

Vill du göra skillnad som vår nya Skolchef?
Hos oss får du vara med och bygga och verka för ett mer levande allmänflyg i Sverige!

Håkan Ahlström, vår nuvarande skolchef har bestämt sig för att gå i pension. Är du en person som tycker om att flyga och utbilda och som tillsammans med oss kan driva och utveckla vår UL-skola som består av 39 utbildningsplatser, KSAK-anslutna flygklubbar från norr till söder?

 Bli en av oss
Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du ska söka dig till oss.

Vi har en kultur som präglas av värme, nyfikenhet och proaktivitet – vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

 Är du vår nya kollega?
Din uppgift blir att stärka och utveckla vår UL-skola med vår närvaro och kompetens inom allmänflygsverige. Det görs genom ett nära samarbete med klubbar, flyglärare, Chefsinstruktör, Teknisk Chef och Transportstyrelsen. Du ansvarar bland annat för:

 • Arbeta för att vi får fler flyglärare
 • Utveckla UL-skolans utbildningsplattform, operativt och teoretisk
 • Upprätta och revidera procedurer för verksamheten, baserat på skoltillståndets gällande regelverk och föreskrifter från Transportstyrelsen
 • Hålla årlig flyglärarinstruktörskurs på Ålleberg
 • Hålla årlig flyglärarseminarie

Mer om dig
Att du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss. Vi ser att du har god förståelse för allmänflygets villkor och är en serviceinriktad specialist inom flygutbildning. För att lyckas behöver du vara pedagogisk, administrativ, organiserad och proaktiv. Du sprider gärna din kunskap till allmänflyget.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en utvecklingsorganisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i regelverk och bestämmelser, brinner för flyg och kommunikation. Att vara lösningsorienterad är en framgångsfaktor. Du har ett förmodligen en UL- och flyglärarbehörighet. Tekniskt intresse är meriterande.

Om KSAK
Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och KSAK Motorflygförbund (KSAK-M) är paraplyorganisationer för landets motorflygklubbar. Vi jobbar för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Vi har också myndighetsuppdrag som relateras till ovan tjänst som Skolchef. Här följer exempel på vad KSAK arbetar med.

 • Bevakar och tar tillvara flygklubbars och medlemmars intressen relaterarat till allmänflyget.
 • Remissinstans mot Transportstyrelsen och regering/departement. Det kan röra sig om regeländringar, luftrum, avgifter, flygplansunderhåll med mera
 • Ansvarar för luftvärdighet och teknisk dokumentation för UL flygplan enligt Transportstyrelsen delegerande
 • Är landets Ultralättflygskola med tillstånd från Transportstyrelsen att bedriva utbildning till UL-certifiakt genom KSAK-anslutna flygklubbar runt om i landet
 • Vi sitter i trevliga lokaler tillsammans med KSAB och Flygsportförbundet i Alvik (Stockholm), Gustavslundsvägen 137 vid Alviks strand
 • Mer om oss www.ksak.se

 Nu måste du ju ansöka!
Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller önskar få ytterligare information om tjänsten som Skolchef får du gärna direkt kontakta Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare, på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan som skickas senast måndag den 20 januari
till lars-christer@ksak.se

Urval kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.