Anmälan till 2021 års UL-flyginstruktörskurs är nu öppen

Publicerad: 20 november, 2019 av Maria Winkler

KSAK Motorflygförbund driver Sveriges UL-flygskola genom anslutna klubbar. För att kunna möta tillströmningen av elever behövs ytterligare UL-flyglärare på flera håll i landet, i alla tre klasserna: UL-A, UL-B och UL gyrokopter. Nu är anmälan öppen för aspiranter till 2021 års flyginstruktörskurs (FIK) UL. Utbildningen sker i internatform på Ålleberg, 2 veckor under tiden 8 maj – 23 maj 2021.

Jessica och Flygläraren Peter efter genomfört flygprov

För dig som ska delta i kursen gäller följande:

Du ska ha minst 200 motorflygtimmar, varav minst 50 i UL-flygmaskiner av den klass du avser skola (A, B eller gyrokopter); Du får väga max 85 kg; Du skaffar intyg från klubben där du vill verka, att man har behov av lärare och att du bedöms vara lämpad som flyglärare; Du gör en PC för en UL-kontrollant.

Skriv sedan en ansökan i form av ett vanligt brev där du berättar varför du vill bli flyglärare. Bifoga ditt CV (inga skolbetyg behövs) med en sammanställning över din flygerfarenhet. Skicka allt till oss senast 31 januari 2021.

När din ansökan är godkänd, kommer du att kallas till uttagningstest i Stockholm. Du kommer bland annat att få visa prov på dina kunskaper i de flygteoretiska ämnena, så kom väl påläst!

6 nya instruktörer (övre raden) från 2019 års flyginstruktörskurs.

Kursavgiften är 52 500 kronor inklusive mat, boende och flygning.

Välkommen med din ansökan till
Sofia Jonsson, skolchef UL, KSAK-M,
Gustavslundsvägen 137, 5tr 
167 51 Bromma 
08-764 60 90 
sofia.jonsson@ksak.se