Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nu söker vi en Teknisk Chef till KSAK

Publicerad: 27 november, 2019 av Maria Winkler

Är du vår nya kollega?
Nu söker vi en Teknisk Chef då vår nuvarande har bestämt sig för att gå vidare. Du är en teknisk specialist som kan driva och utveckla vårt UL-delegerande, både strategiskt och operativt.

Din uppgift blir att stärka vår närvaro och tekniskt kunnande inom allmänflygsverige. Det görs genom ett nära samarbete med flygplanägare, besiktningsmän och Transportstyrelsen. Tjänsten är intitialt halvtid men kommer att utvecklas till en heltid. Placeringsort är på kansliet, i Bromma, men möjligheter finns att arbeta hemifrån. Du ansvarar bland annat för att:

 • Besiktning och underhåll på UL görs enligt gällande föreskrifter
 • Upprätta och revidera procedurer för verksamheten, baserat på gällande föreskrifter från Transportstyrelsen, för publicering i UL handboken
 • Auktorisera besiktningsmän enligt procedur i UL handboken
 • Hålla årliga seminarier för besiktningsmännen
 • Genomföra verksamhetskontroller
 • Utveckla vårt arbetssätt, t ex för Normalklassat underhåll

Mer om dig
Du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss. Vi ser att du har god förståelse för flygplansbestämmelser och är en serviceinriktad specialist inom flygplanstekniska frågor. Du kanske är eller har varit tekniker för flygplan eller helikopter. Förmodligen har du god kännedom om olika flygplansfabrikanter och modeller. För att lyckas behöver du vara pedagogisk, administrativ, organiserad och proaktiv. Du sprider gärna din kunskap till allmänflyget.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en utvecklingsorganisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i tekniska bestämmelser, brinner för flyg och kommunikation. Att vara lösningsorienterad är en framgångsfaktor. Att ha kunskap om och erfarenhet av normalklassade flygplan eller helikopter är meriterande.

Bli en av oss
Hos oss får du vara med och göra skillnad genom att bygga och verka för ett mer levande allmänflygsverige! Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du skall söka dig till oss.

Vi har en kultur som präglas av värme, nyfikenhet och proaktivitet – vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

Om KSAK
Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och KSAK Motorflygförbund (KSAK-M) är paraplyorganisationer för landets motorflygklubbar. Här jobbar vi för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Vi har också myndighetsuppdrag som relateras till ovan tjänst som Teknisk Chef. Här följer exempel på vad KSAK arbetar med.

 • Ansvarar för luftvärdighet och teknisk dokumentation för UL flygplan enligt Transportstyrelsen delegerande
 • Remissinstans mot Transportstyrelsen och regering/departement. Det kan röra sig om regeländringar, luftrum, avgifter, flygplansunderhåll med mera
 • Är landets Ultralättflygskola innebärande att vi är den formella UL-skolan och dess ledning och har ett antal lokala skolavdelningar inom flygklubbarna runt om i landet
 • Bevakar och tar tillvara flygklubbars och medlemmars intressen relaterat till allmänflyget
 • Mer om oss www.ksak.se

Nu måste du ju ansöka
Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller söka tjänsten som Teknisk Chef får du gärna kontakta mig direkt – Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare, på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan som skickas till lars-christer@ksak.se senast måndag den 2 mars. Urval kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.