Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

DTO? Då är det dags att summera 2019!

Publicerad: 3 januari, 2020 av Niklas Larsson

God fortsättning på 2020! Nytt år innebär årskrönikor och tillbakablickar på året som gått, så även för er som bedriver flygutbildning inom en DTO. Senast den sista februari ska både årsrapport och internöversynen vara inskickad till Transportstyrelsen.

– En DTO ska skicka en kopia av årsrapporten och rapport från den årliga interna översynen till Transportstyrelsen senast den sista februari varje år. Årsrapporten och rapport från den årliga interna översynen sändas till luftfart@transportstyrelsen.se, ange Årsrapport och intern översyn för DTO i ärendemeningen.

Så beskriver Transportstyrelsen ”bokslutet” i sin DTO-information som finns publicerad på deras hemsida. I vårt samarbete med Transportstyrelsen har vi varit med och tagit fram mallarna för både Årsrapporten och Internöversynen. Du hittar dem som nedladdningsbara nedanför.

Årlig intern översyn 20XX SE.DTO.XXXXX – KSAK-mallen
Årsrapport 20XX SE.DTO.XXXXX – MALL v.5

Försök att redan nu också börja på 2020 års summering så att du inte behöver göra allt jobb på slutet. När en ny elev eller flyglärare är involverad i utbildning, notera det direkt. Ett år senare kan det vara jobbigare att minnas och summera på vilken sida av årsskiftet det var. Ta också en titt på din deklaration, tillämpar ni alla kurser? Om inte så kanske det kan vara klokt att plocka bort dem från deklarationen och sedan ta in den när det börjar bli dags. Blir det inte något det här året så kan ni ju faktiskt spara några tusenlappar.

Lycka till med summerandet!