Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Förtydligande vad avser krav för försäkringsrabatt från HDI

Publicerad: 7 april, 2020 av Gunilla Dufour

HDI Global Specialty SE har stor förståelse för att den rådande pandemin innebär en stor påfrestning för allmänflyget och den klubbverksamhet som KSAK-medlemmarna står för. HDI vill därför förtydliga vad det är som gäller för att försäkringsrabatten, som HDI-försäkringen ger KSAK-klubbarna, ska gälla.

Under förutsättning att flygklubben följer myndigheternas avsteg från gällande regelverk så fortsätter HDI erbjuda rabatten trots att klubbarna inte klarar av att uppfylla kraven i om flygpass med flyglärare/CRI, på grund av rådande omständighet med COVID-19.

Ett av kraven för att en klubb ska få KSAK-rabatt hos HDI är att aktiva medlemmar ska genomföra:

(A) det ena året minst ett flygpass, inkl. kontroll av certifikat/behörigheter, med flyglärare/CRI och

(B) det andra året ett flygpass, inkl. kontroll av certifikat/behörigheter, med flyglärare/CRI om inte flygtiden 12 timmar nåtts de senaste 12 månaderna.

Skulle det bli så att piloter på grund av COVID-19 nu inte har möjlighet att uppfylla ovan krav, erbjuder HDI ändå fortsättningsvis KSAK-klubbarna möjlighet att få rabatt under 2021. Detta gäller oavsett om kraven inte kan uppfyllas beroende på individen själv eller om det beror på att klubben inte kan tillhandahålla flyglärare för tillfället. I övrigt ska man fortsatt följa myndigheternas bestämmelser.

HDI hoppas, såsom alla andra, att situationen snart förändras till det bättre. ”Det viktigaste är att vi alla är säkra, både i luften och på marken”, menar Niklas Egeltun, HDI.

För mer information:  kontakta HDI, ga.stockholm@hdi-specialty.com, eller 08 617 54 00.