Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Välkommen Veli-Matti – er nye Tekniska Chef

Publicerad: 7 april, 2020 av Gunilla Dufour

Vi hälsar Veli-Matti Sorvari välkommen ombord som KSAKs Tekniska Chef för UL och kommande Nationella Lätta Flygplan (UL 600kg). Veli-Matti har en gedigen flygbakgrund. Det började med ett segelcert 1970 och sedan dess har det fyllts på. Hans tekniska kunskaper omfattar allt ifrån underhåll på Segelflygplan, Blackwing, Dynamic, CTSW, Evector, FK14, Zephyr och Skylane m.fl. UL kärror.

Veli-Matti är även Segelflyg/TMG/vinch-lärare och är UL-B lärare sedan 2009. Det har även blivit ett LAPLcert. Till vardags skolar Veli-Matti på Köpings Flygklubb och han är tekniskt ansvarig i Köping, Örebro och Hällefors. Veli-Matti började på KSAK den 1 april och tillträder formellt sin roll som TC från och med 30 april 2020.