Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

KSAK-DM föredrag 22 april – Thomas Alexandersson från FFK

Publicerad: 16 april, 2020 av Gunilla Dufour

Välkommen på KSAK-DM föredrag – via din dator HÄR

Onsdag den 22 april kl. 17.30
Plats:  Med anledning av Corona-epidemin kan du bara se det här föredraget digitalt.

”FFK – en del av det svenska totalförsvaret”

Kvällens föredragare är
Thomas Alexandersson, FFK

Thomas Alexandersson är kårchef och Accountable Manager på FFK sen 2,5 år tillbaka men har varit engagerad i FFK sedan 1997, då först som utbildningsledare. Hans yrkesval därefter har alltid involverat yrken som pilot (Widerö och SAS) och utbildare, om inte inom flyget så inom hälsa och friluftsliv.

Thomas kommer under kvällen berätta om FFK – Frivilliga FlygKåren – och dess huvuduppgifter; Spaningsflyg, Eftersök, Inspektionsflygning, Övervakning och Skogsbrandsbevakning. Men även om FFKs ungdomsverksamhet samt samarbetet med Försvarsmakten, MSB, Fjällräddningen och Polisen.  Och inte minst om de utmaningar som hela allmänflyget står inför – flygplatser som läggs ner och antal certifikat som minskar.

VÄLKOMMEN!