Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Positiva besked – Fortsatt flygning efter UL-certifikat-uppflygning

Publicerad: 29 april, 2020 av Gunilla Dufour

Det tar ju alltid en viss tid efter det att uppflygningen är över och ansökan gått iväg via KSAK till Transportstyrelsen. Huvudsakligen är det tiden för registerkontrollen som kan dra ut på tiden. Denna kontroll görs efter att ansökan inkommit till TS.

Det finns dock en möjlighet att en nybliven pilot ska kunna få fortsätta flyga efter uppflygningen, i väntan på sitt UL-certifikat. I den lokala flygklubben (inom UL-skolans regi) så kan den ny-examinerade piloten kvarstå som elev. Piloten kan då få fortsätta flyga EK, under en instruktörs eller lärares övervakning.

EK-flygningen kan då försiggå på samma villkor som EK-flygningen gjort under utbildningen. Den flygtid som nu byggs upp, kan tillgodoräknas till den tid som behövs efter utbildningen för att sedan, då certifikatet väl kommer, man ska uppfylla tidskravet för att få ta med sig en passagerare.

Skriv ut och fyll i EK-Bevis HÄR